Bargesti

 

Bargesti

Suurbargesti

Koko/tyyppi

Keskikokoinen vierasolio (hahmonvaihtaja, lainkuuliainen, paha, sfäärinulkoinen)

Iso vierasolio (hahmonvaihtaja, lainkuuliainen, paha, sfäärinulkoinen)

Kestonoppia

6n8+6 (33 kp)

9n8+27 (67 kp)

Aloite

+6

+6

Nopeus

30 j (6 ruutua)

40 j (8 ruutua)

Panssariluokka

18 (+2 Ket, +6 kehopanssari), kosketus 12, valmistautumaton 16

20 (–1 koko, +2 Ket, +9 kehopanssari), kosketus 11, valmistautumaton 18

Perushyökkäys/paini   

+6/+9

+9/+18

Hyökkäys

Puraisu +9 lähitaistelu (1n6+3)

Puraisu +13 lähitaistelu (1n8+5)

Täyshyökkäys

Puraisu +9 lähitaistelu (1n6+3) ja 2 kynnet +4 lähitaistelu (1n4+1)

Puraisu +13 lähitaistelu (1n8+5) ja 2 kynnet +8 lähitaistelu (1n6+2)

Tila/ulottuma

5 j/5 j

10 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Loitsunomaiset kyvyt, ahmaisu

Loitsunomaiset kyvyt, ahmaisu

Erikoisominaisuudet

Hahmonvaihto, pimeänäkö 60 j, vainu, vauriovähennys 5/taika

Hahmonvaihto, pimeänäkö 60 j, vainu, vauriovähennys 10/taika

Laistot

Sitk +6, Ref +7, Tahto +7

Sitk +9, Ref +8, Tahto +10

Kyvyt

Vma 17Ket 15Ruk 13Äly 14Vii 14Kar 14         

Vma 20, Ket 15, Ruk 16, Äly 18, Vii 18, Kar 18

Taidot

Aikeen aavistus +11, Diplomatia +6, Eränkäynti +11 (jälkiä seurattaessa +13), Etsintä +11, Havainnointi +11, Hämäys +11, Kovistelu +13, Kuuntelu +11, Loikkaus +12, Naamioituminen +2 (toista esitettäessä +4), Piiloutuminen +11*, Äänetön liike +10

Aikeen aavistus +16, Akrobatia +16, Diplomatia +8, Eränkäynti +16 (jälkiä seurattaessa +18), Havainnointi +16, Hämäys +16, Keskittyminen +15, Kiipeily +17, Kovistelu +18, Kuuntelu +16, Loikkaus +21, Naamioituminen +4 (+6 toista esitettäessä), Piiloutuminen +10*, Äänetön liike +14

Valtit

Jäljitys, Nopea aloite, Taistelurefleksit

JäljitysNopea aloiteTaistelulangetusTaistelurefleksit   

Esiintymisympäristö

Hengenlaadultaan paha sfääri

Hengenlaadultaan paha sfääri

Järjestäytyminen

Erakko tai lauma (3–6)

Erakko tai lauma (3–6)

Haasteluokitus

4

5

Aarteet

Kaksi kertaa vakio

Kaksi kertaa vakio

Hengenlaatu

Aina lainkuuliais-paha

Aina lainkuuliais-paha

Kehittyminen

Poikkeuksellinen (ks. alla)

Poikkeuksellinen (ks. alla)

Tasolisä

Bargesti on susipaholainen, joka voi ottaa suden tai hiiden hahmon. Luontaisessa hahmossaan se muistuttaa hiiden ja suden sekamuotoa, jolla on kauhea kita ja terävät kynnet. Pentuna bargesti on kokoaan ja kynsiään lukuun ottamatta aivan suden näköinen. Kun se kasvaa ja voimistuu, sen turkki tummenee sinertävänpunaiseksi ja lopulta siniseksi.

Täysikasvuinen yksilö on noin 6 jalan pituinen ja painaa 180 naulaa. Kiivastuneen bargestin silmät hehkuvat oransseina.

Bargestit puhuvat hiidenkieltä, hukkien kieltä ja pätsinkieltä.

Taistelu

Bargestit voivat kynsiä ja purra kaikissa hahmoissaan eivätkä yleensä pidä aseiden käyttöä arvolleen sopivana. Ne nauttivat tappamisesta, mutta koska niiden sisu ei tahdo riittää avoimeen taisteluun, ne hyökkäävät väijyksistä aina kun mahdollista. Bargesti käyttää taistelun aluksi musertavan epätoivon ja hirviön lumouksen, jotta viholliset joutuisivat epäjärjestykseen. Se yrittää välttää kosketusta vihollisten pääjoukkoon.

Bargestin kehoaseet, kuten myös muut sen mahdollisesti käyttelemät aseet, katsotaan hengenlaadultaan pahoiksi ja lainkuuliaisiksi, kun selvitetään niiden kykyä sivuuttaa vauriovähennys. Sen kehoaseet katsotaan myös taika-aseiksi, kun selvitetään niiden kykyä sivuuttaa muiden olentojen vauriovähennys.

Loitsunomaiset kyvyt

Aina halutessaan – harhaanjohto (VA 14), keijunta, taisteluvimma (VA 15), väikyntä; 1/päivä – hirviön lumous (VA 16), musertava epätoivo (VA 16), ulottuvuusovi. Langettajataso on yhtä kuin bargestin kestonoppamäärä.

Laistojen vaikeusasteet ovat Karisma-pohjaisia.

Ahmaisu (Yl)

Kun bargesti on surmannut ihmisolion, se voi ahmaista tämän täyskierros­toimintona. Tällöin se nielaisee sekä olennon ruumiin että elinvoiman. Ahmaisu tuhoaa ruumiin niin täydellisesti, ettei uhria voida herättää henkiin tai nostattaa kuolleista millään sellaisella keinolla, joka vaatisi jonkin vainajan ruumiinosan. On 50 %:n mahdollisuus, että ahmaistu uhri voidaan herättää henkiin toivomus-, ihme- tai tosi ylösnousemus -loitsulla. Testaa asia kerran jokaista ahmaistua olentoa kohden. Jos testi epäonnistuu, olentoa ei voida tuoda takaisin kuolevaisten taikuudella.

Bargesti saa lisää kestonoppia, kun se syö ruumiita tällä tavoin. Se saa 1 kestonopan aina, kun se on ahmaissut kolme vaatimukset täyttävää ihmisoliota, ja samalla sen Voimakkuus, Ruumiinkunto ja keho­panssarihyvitys karttuvat +1:llä. Sen hyökkäyshyvitys ja laistot paranevat kuten millä tahansa vierasoliolla, joka saa vastaavan määrän kestonoppia, ja sen taitopisteet, valtit ja kykyarvot karttuvat normaaliin tapaan.

Bargesti voi kehittyä vain ahmaisemalla sellaisia ihmisoliota, joiden kestonoppamäärä tai taso on vähintään yhtä korkea kuin bargestin kulloinenkin oma kestonoppamäärä. Bargesti, joka hankkii ahmaisemalla 9 kestonoppaa, muuttuu viimeisen ruumiin syötyään välittömästi suurbargestiksi.

Hahmonvaihto (Yl)

Bargesti voi ottaa hiiden tai suden hahmon perustoimintona. Hiisihahmossaan bargesti ei voi käyttää kehoaseitaan, mutta se voi käytellä muita aseita ja pitää haarniskaa. Susihahmossaan bargesti menettää kynsihyökkäyksensä mutta säilyttää puraisuhyökkäyksensä.

Jäljetön kulku (Po)

Susihahmossaan bargesti voi käyttää jäljetöntä kulkua (vastaa samannimistä loitsua) vapaatoimintona.

Taidot

*Susihahmossaan bargesti saa olosuhdehyvitystä +4 Piiloutuminen-testeihinsä.


Suurbargesti

Bargesti, joka hankkii ahmaisu-kykynsä avulla 9 kestonoppaa, muuttuu suurbargestiksi. Suurbargesti voi halutessaan muuttua joko Isoksi hiidenkaltaiseksi olennoksi (pituus noin 8 jalkaa ja paino 400 naulaa) tai alkusudeksi. Hiisihahmossaan suurbargesti ei voi käyttää kehoaseitaan, mutta se voi käytellä muita aseita ja pitää haarniskaa. Alkususihahmossaan suurbargesti menettää kynsihyökkäyksensä mutta säilyttää puraisuhyökkäyksensä.

Suurbargesti voi hankkia ahmaisu-kykynsä avulla enintään 18 kestonoppaa.

Loitsunomaiset kyvyt 

Kaikille bargesteille yhteisten loitsunomaisten kykyjen lisäksi suurbargesti saa seuraavat kyvyt: Aina halutessaan – näkymättömyyskupu; 1/päivä – ryhmittäinen häränvoima, ryhmittäinen ihmisolion suurennus. Langettajataso on sama kuin suurbargestin kestonoppamäärä.

Taistelu

Suurbargesti voi käyttää taistelussa kynsiensä sijasta jotakin kahden käden taika-asetta, jolla se saa kaksi hyökkäystä (hyökkäyshyvitykset +13/+8). Lisäksi se voi suorittaa yhden puraisuhyökkäyksen (hyökkäyshyvitys +8) kierrosta kohden. Laiston vaikeusaste suurbargestin loitsunomaisia kykyjä vastaan on 14 + loitsutaso.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.