Toivomus

Yleisloitsu

Taso

Tkr/Vel 9

Osatekijät

P, KoP

Langetusaika   

perustoiminto                                                

Kantama

Ks. teksti

Kohdeilmiö tai alue   

Ks. teksti

Kestoaika   

Ks. teksti

Laistoheitto

Ks. teksti

Loitsunsieto

Pätee

Toivomus on väkevin loitsu, jonka velho tai taikuri voi langettaa. Voit muovata todellisuutta mielesi mukaiseksi silkan puheen voimalla.

Toivomuksellakin on silti rajansa.

Toivomus voi saada aikaan yhden seuraavista vaikutuksista:

Voit yrittää käyttää toivomusta näitäkin väkevämpien vaikutusten tuottamiseen, mutta tällä on vaaransa. (Toivomus voi toimia vastoin aikomustasi: se voi luoda käyttämäsi sanamuodon mukaisia mutta silti ei-toivottuja vaikutuksia tai toteuttaa toiveesi vain osittain.)

Tuotettuja loitsuja voidaan vastustaa laistoilla ja loitsunsiedolla normaaliin tapaan (mutta laiston vaikeusaste on aina 9. tason loitsun mukainen).

Ainesosatekijä

Kun tuotat toivomuksella loitsun, jonka ainesosatekijä maksaa yli 10 000 kr, sinun on hankittava kyseinen osatekijä.

KoP-maksu

Toivomuksen langettamisen KoP-maksu on vähintään 5 000 KoP. Kun tuotat toivomuksella loitsun, jolla on oma KoP-maksunsa, sinun on maksettava joko kyseinen maksu tai 5 000 KoP, kumpi vain on enemmän. Kun toivomus luo taikaesineen tai parantelee sitä, sinun on maksettava esineen valmistuksen tai parantelemisen normaali KoP-hinta kaksinkertaisena ja lisäksi 5 000 KoP.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.