Kovistelu (Kar)

Testi

Voit vaikuttaa onnistuneella testillä toisen olennon käyttäytymiseen. Kohde kilpailee Kovistelu-testiäsi vastaan muunnellulla tasotestillä (1n20 + kohteen hahmotaso tai kestonoppamäärä + kohteen mahdollinen Viisaus-hyvitys + kohteen muuntimet laistoissa pelkoa vastaan). Jos voitat testin, kohteen asenteeksi katsotaan ystävällinen, joskin vain niiden toimien osalta, jotka suoritetaan sen ollessa kovistelun vaikutuksen alainen. (Toisin sanoen kohteen varsinainen asenne pysyy entisellään, mutta se keskustelee, antaa neuvoja, tarjoaa pientä apua ja puhuu puolestasi niin kauan kuin se on kovisteltu. Ks. lisätietoa Diplomatia-taidon kuvauksesta.) Vaikutus kestää niin kauan kuin kohde on luonasi ja sen jälkeen vielä 1n6×10 minuuttia. Kun arvottu aika on kulunut, kohteen oletusasenne sinua kohtaan vaihtuu epäystävälliseksi (tai vihamieliseksi, jos kohde olisi normaalisti epäystävällinen).

Jos epäonnistut testissä vähintään 5:llä, kohde antaa sinulle paikkansapitämätöntä tai hyödytöntä tietoa tai vastustaa yrityksiäsi muulla tavoin.

Vihollisen pelottelu

Voit käyttää Kovistelua myös vihollisen päättäväisyyden murentamiseen taistelussa. Tällöin suoritat Kovistelu-testin, jota vastaan kohde kilpailee muunnellulla tasotestillä (ks. yllä). Jos voitat, kohde on 1 kierroksen ajan säikähtänyt. Säikähtänyt hahmo saa sakkoa –2 hyökkäysheittoihinsa, kykytesteihinsä ja laistoheittoihinsa. Voit kovistella vain sellaista vihollista, jota uhkaat lähitaistelussa ja joka kykenee näkemään sinut.

Toiminto

Vaihtelee. Kohteen käytöksen muuttaminen vaatii vuorovaikutusta 1 minuutin ajan. Vihollisen pelottelu taistelussa on perustoiminto.

Uusi yritys

Mahdollinen mutta ei suositeltava, koska uusintayrityksistä on harvoin apua. Vaikka ensimmäinen testi onnistuisi, kohdetta voidaan kovistella vain tiettyyn rajaan asti, joten uudesta yrityksestä ei ole hyötyä. Jos ensimmäinen testi epäonnistuu, kohde vastustaa kovistelijaa luultavasti entistä päättäväisemmin ja uusi yritys on turha.

Muuta

Saat hyvitystä +4 Kovistelu-testeihisi jokaisesta kokoluokasta, jolla olet kohdetta suurempi. Toisaalta saat sakkoa –4 Kovistelu-testeihisi jokaisesta kokoluokasta, jolla olet kohdetta pienempi.

Pelolle immuuneja olentoja ei voida kovistella, ei myöskään älykkyydettömiä olentoja.

Jos sinulla on Vakuuttavuus-valtti, saat Kovistelu-testeihisi hyvitystä +2.

Myötävaikutus

Jos sinulla on vähintään 5 tasoa Hämäyksessä, saat Kovistelu-testeihisi hyvitystä +2.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.