Akrobatia (Ket)

Vain perehtyneille; haarniskan testisakko

Et voi käyttää tätä taitoa, jos nopeutesi on vähentynyt haarniska tai taakan takia.

Testi

Onnistut laskeutumaan pehmeästi, kun putoat maahan, tai ohitat vihollisesi akrobaattisesti liikehtien. Voit tehdä akrobaattitemppuja myös yleisön viihdyttämiseksi (niin kuin käyttäisit Esiintyminen-taitoa). Alla olevassa taulukossa on joitakin Akrobatia-taidon käyttötarkoituksia ja niiden vaikeusasteita.

Akrobatian VA   

Tehtävä

15

Pudotuksesi katsotaan 10 jalkaa todellista lyhyemmäksi, kun selvitetään putoamisvaurioita.

15

Voit liikkua akrobaattisesti puolinopeudella osana normaalia liikkumista,   
jolloin et altistu vihollistesi vapaahyökkäyksille. Jos epäonnistut testissä, altistut vapaahyökkäyksille normaalisti. Suorita erillinen testi jokaisen vihollisen ohi liikkuessasi, siinä järjestyksessä kuin ohitat heidät (jos hahmo ohittaa yhtä aikaa useampia kuin yhden vihollisen, pelaaja päättää testien suorittamisjärjestyksen). Akrobatia-testin vaikeusaste kasvaa 2:lla jokaisesta ohitettavasta vihollisesta ensimmäisen jälkeen.

25

Voit liikkua akrobaattisesti puolinopeudella vihollisen miehittämän tilan läpi (vihollisen yli, ali tai ympäri) osana normaalia liikkumista ja altistumatta vapaahyökkäyksille. Jos epäonnistut testissä, joudut pysähtymään ennen kuin liikut vihollisen miehittämään tilaan ja altistut kyseisen vihollisen vapaahyökkäykselle. Suorita erillinen testi kunkin vihollisen kohdalla. Akrobatia-testin vaikeusaste kasvaa 2:lla jokaisesta vihollisesta ensimmäisen jälkeen.

Jos kulkualusta on hankala tai petollinen, esimerkiksi luonnon muovaaman luolan lattia tai runsaan aluskasvillisuuden peittämä metsänpohja, akrobatia vaikeutuu. Kun tällaisella kulkualustalla varustettuun ruutuun yritetään liikkua Akrobatia-taidon avulla, testin vaikeusaste muuttuu alla näkyvin tavoin.

Kulkualusta on...

VA-muunnin   

Vaikeakulkuinen (vyörysoraa, kivikko, matala allikko1, aluskasvillisuutta)

+2

Erittäin vaikeakulkuinen (luonnon muovaaman luolan   
lattia, louhikko, tiheää aluskasvillisuutta)

+5

Liukas (märkä lattia)

+2

Erittäin liukas (jääkenttä)

+5

Kalteva

+2

  1. Akrobatia-taitoa ei voida käyttää syvässä allikossa.

Nopeutettu akrobatia

Halutessasi voit liikkua Akrobatia-taidon avulla vihollisesi miehittämän tilan ohi tai läpi normaalia nopeammin. Jos huolit Akrobatia-testiisi sakkoa –10, voit liikkua puolinopeuden sijasta täydellä nopeudellasi.

Toiminto

Ei ole toiminto. Akrobatialiikkeet suoritetaan muun liikkumisen ohessa, joten Akrobatia-testi on osa jotakin liikkumistoimintoa.

Uusi yritys

Yleensä ei mahdollinen. Jos yleisö on kerran päättänyt, ettei akrobaatti ole sen mielestä kiinnostava esiintyjä, se ei ole halukas näkemään uusintaesityksiä.

Putoamisvaurioiden vähentäminen on silmänräpäyksellinen reaktio, jota voidaan yrittää vain kerran putoamista kohden.

Muuta

Jos sinulla on vähintään 5 tasoa Akrobatiassa ja taistelet puolustuskannalla, saat panssariluokkaasi väistelyhyvitystä +3 etkä +2 kuten normaalisti.

Jos sinulla on vähintään 5 tasoa Akrobatiassa ja suoritat täyspuolustus-perustoiminnon, saat panssariluokkaasi väistelyhyvitystä +6 etkä +4 kuten normaalisti.

Jos sinulla on Kehonhallinta-valtti, saat hyvitystä +2 Akrobatia-testeihisi.

Myötävaikutukset


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.