Esiintyminen (Kar)

Esiintyminen on Ammatin, Käsityöläisyyden ja Tietämyksen tapaan joukko erillisiä taitoja.

Sinulla voi olla useita eri Esiintyminen-taitoja, joilla kullakin on oma tasonsa. Jokainen näistä taidoista on hankittava erikseen.

Esiintyminen-taitoja on kaikkiaan yhdeksän erilaista, ja alla on suluissa esimerkkejä niiden kattamista ilmaisutavoista.

Testi

Onnistunut testi tarkoittaa, että teet taidoillasi vaikutuksen yleisöön.

Esiintymisen VA   

Esitys

10

Rutiiniesitys. Voit hankkia sen avulla rahaa katusoittajana, koska sellainen on muutenkin käytännössä kerjäämistä. Voit ansaita siten 1n10 pr/päivä.

15

Viihdyttävä esitys. Vauraassa kaupungissa voit ansaita 1n10 hr/päivä.

20

Erinomainen esitys. Vauraassa kaupungissa voit ansaita 3n10 hr/päivä. Ajan myötä sinut kenties kutsutaan johonkin ammattilaisseurueeseen ja saatat kerätä mainetta lähiseudulla.

25

Muistettava esitys. Vauraassa kaupungissa voit ansaita 1n6 kr/päivä. Ajan myötä saatat kiinnittää mesenaattien huomion ja hankkia valtakunnallista mainetta.

30

Harvinaislaatuinen esitys. Vauraassa kaupungissa voit ansaita 3n6 kr/päivä. Ajan myötä sinusta saattavat kiinnostua kaukanakin asuvat mesenaattitarjokkaat, kenties jopa sfäärinulkoiset olennot.

Jos sinulla on valiosoitin, saat olosuhdehyvitystä +2 Esiintyminen-testeihin, joissa käytät kyseistä soitinta.

Toiminto

Vaihtelee. Rahan ansaitseminen katusoittajana voi vaatia illan tai kokonaisen päivänkin. Bardin Esiintyminen-pohjaiset erikoiskyvyt on esitelty bardin luokkakuvauksessa.

Uusi yritys

Uudet yritykset ovat sallittuja mutta eivät kumoa aiempia epäonnistumisia, ja esitykseen pettynyt yleisö suhtautuu yleensä penseästi myöhempiin esityksiin. (Testin vaikeusaste kohoaa 2:lla jokaisesta aiemmasta epäonnistumisesta.)

Muuta

Bardilla on oltava vähintään 3 tasoa Esiintyminen-taidossa, jotta hän voisi käyttää rohkeuden valaminen-, vastalaulu- tai haltioitus-kykyään. Bardilla on oltava vähintään 6 tasoa Esiintyminen-taidossa, jotta hän voisi käyttää tekojen innoitus -kykyään, 9 tasoa voidakseen käyttää salaisvaikutus-kykyään, 12 tasoa voidakseen käyttää mainetekojen innoitus -kykyään, 15 tasoa voidakseen käyttää vapauden laulu -kykyään, 18 tasoa voidakseen käyttää sankaritekojen innoitus -kykyään ja 21 tasoa voidakseen käyttää ryhmittäinen salaisvaikutus -kykyään. Ks. Bardimusiikki bardin luokkakuvauksessa.

Esiintyminen-taidon ohella voit viihdyttää yleisöä silmänkääntötempuilla, akrobatialla, nuorallakävelyllä ja loitsuilla (etenkin harhantaloitsuilla).


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.