Tasapainoilu (Ket)

Haarniskan testisakko

Testi

Voit liikkua kapeilla tai muuten hankalilla kulkualustoilla. Jos onnistut testissä, voit liikkua kapealla kulkualustalla puolinopeudella 1 kierroksen ajan. Jos epäonnistut enintään 4:llä, et voi liikkua 1 kierrokseen. Jos epäonnistut vähintään 5:llä, kaadut kumoon. Testin vaikeusaste riippuu kulkualustasta siten kuin alla olevasta taulukosta näkyy.

Tasapainoilun vaikeusasteita

Kapea kulkualusta   

Tasapainoilun VA1   

Hankala kulkualusta

Tasapainoilun VA1   

7–12 tuumaa leveä

10

Epätasainen laattakivilattia   

102

2–6 tuumaa leveä

15

Louhittu kivilattia

102

Alle 2 tuumaa leveä

20

Kalteva lattia

102

  1. Lisää tarvittaessa muuntimia alla olevasta Kapean kulkualustan muuntimet -taulukosta.

  2. Testi vaaditaan vain, jos hahmo yrittää juosta tai rynnäköidä. Jos testi epäonnistuu enintään 4:llä, hahmo ei voi juosta eikä rynnäköidä mutta voi toimia muuten normaalisti. Jos testi epäonnistuu vähintään 5:llä, hän kaatuu kumoon.


Kapean kulkualustan muuntimet

Alusta

VA-muunnin1

Jonkin verran esteitä

+2

Runsaasti esteitä

+5

Liukkaahko

+2

Erittäin liukas

+5

Kalteva

+2

  1. Lisää Tasapainoilun vaikeusasteeseen kaikki tarvittavat muuntimet, kun liikut kapealla kulkualustalla. Muuntimet kasautuvat keskenään.

Tasapainoilija hyökkäyksen kohteena

Kun tasapainoilet, et voi väistellä iskuja kunnolla, joten sinut katsotaan valmistautumattomaksi etkä saa lisätä mahdollista Ketteryys-hyvitystäsi panssariluokkaasi. Sinua ei katsota valmistautumattomaksi, jos sinulla on Tasapainoilussa vähintään 5 tasoa. Jos kärsit tasapainoillessasi vaurioita, sinun on onnistuttava uudessa Tasapainoilu-testissä edellistä vaikeusastetta vastaan, jotta pysyisit pystyssä.

Nopeutettu liikkuminen

Voit yrittää kävellä kapealla kulkualustalla normaalia nopeammin. Jos huolit testiisi sakkoa –5, voit liikkua täydellä nopeudellasi liikkumistoimintona. (Jos haluat liikkua kierroksen aikana kaksi kertaa nopeutesi verran, joudut suorittamaan kaksi Tasapainoilu-testiä, yhden kumpaakin liikkumistoimintoa varten.) Voit huolia tämän sakon myös rynnäköidäksesi kapealla kulkualustalla; rynnäkkö vaatii yhden Tasapainoilu-testin jokaisesta nopeutesi verran rynnäköimästäsi matkasta (jos sen yli jää vielä jokin vajaa matka, sekin vaatii oman testinsä).

Toiminto

Ei ole toiminto. Tasapainoilu-testi ei vaadi toimintoa, vaan se suoritetaan osana jotakin muuta toimintoa tai reaktiona johonkin tilanteeseen.

Muuta

Jos sinulla on Notkeus-valtti, saat Tasapainoilu-testeihisi hyvitystä +2.

Myötävaikutus

Jos sinulla on vähintään 5 tasoa Akrobatiassa, saat Tasapainoilu-testeihisi hyvitystä +2.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.