Aikeen aavistus
(Vii)

Testi

Onnistunut testi tarkoittaa, ettet mene lankaan, kun joku yrittää hämätä sinua. Tämän taidon avulla voit myös arvioida jonkun luotettavuutta ja havaita, milloin tekeillä on jotakin outoa.

Aikeen aavistuksen vaikeusasteet

Tehtävä

Aikeen aavistuksen VA   

Vaistoaminen

20

Kiehdontaloitsun havaitseminen   

25 tai 15

Salaviestin havaitseminen   

Vaihtelee

Vaistoaminen

Vaistoat jotakin olennosta, jonka kanssa olet vuorovaikutuksessa – jos esimerkiksi puhekumppanisi yrittää petkuttaa sinua, havaitset, että hänen käytöksessään on jokin vialla. Voit vaistota senkin, että joku on luotettava.

Kiehdontaloitsun havaitseminen

Päättelet olennon käytöksestä, että häneen on langetettu jokin kiehdontaloitsu (mieleen kohdistuva taikavaikutus), vaikka kyseinen olento ei itse sitä huomaisikaan. Testin vaikeusaste on tavallisesti 25, mutta jos kohde on jonkun ylivallassa (ks. ylivalta ihmisolioon), hän toimii niin pakkomielteisesti, että vaikeusaste on vain 15.

Salaviestin havaitseminen

Voit havaita Aikeen aavistuksella, että joku on välittämässä salaviestiä Hämäys-taidon avulla. Tällöin Aikeen aavistus -testisi kilpailee viestiä lähettävän hahmon Hämäys-testiä vastaan. Saat Aikeen aavistus -testiisi sakkoa –2 jokaisesta viestiä koskevasta taustatiedosta, joka sinulta puuttuu. Jos voitat enintään 4:llä, tiedät, että jotakin salattua ollaan välittämässä, mutta et saa selville mitään täsmällistä viestin sisällöstä. Jos voitat vähintään 5:llä, havaitset ja ymmärrät viestin. Jos häviät enintään 4:llä, et havaitse mitään salattua viestiä. Jos häviät vähintään 5:llä, teet vääriä johtopäätöksiä.

Toiminto

Tietojen hankkiminen Aikeen aavistuksen avulla kestää yleensä 1 minuutin, joskin voit käyttää kokonaisen illan ympärilläsi olevien hahmojen aikeiden kuulosteluun.

Uusi yritys

Uudet yritykset eivät ole mahdollisia, joskin voit suorittaa yhden Aikeen aavistus -testin jokaista sinua vastaan suoritettua Hämäys-testiä vastaan.

Muuta

Samooja saa hyvitystä Aikeen aavistus -testeihinsä, kun hän käyttää tätä taitoa mielivihollisiaan vastaan.

Jos sinulla on Neuvottelijanluonto-valtti, saat Aikeen aavistus -testeihisi hyvitystä +2.

Myötävaikutus

Jos sinulla on vähintään 5 tasoa Aikeen aavistuksessa, saat hyvitystä +2 Diplomatia-testeihisi.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.