Tarasque

Koko/tyyppi

Giganttinen taikaeläin

Kestonoppia

48n10+594 (858 kp)

Aloite

+7

Nopeus

20 j (4 ruutua)

Panssariluokka

35 (–8 koko, +3 Ket, +30 kehopanssari), kosketus 5, valmistautumaton 32   

Perushyökkäys/paini   

+48/+81

Hyökkäys

Puraisu +57 lähitaistelu (4n8+17/18–20/×3)

Täyshyökkäys

Puraisu +57 lähitaistelu (4n8+17/18–20/×3) ja 2 sarvea +52 lähitaistelu (1n10+8) ja 2 kynnet +52 lähitaistelu (1n12+8) ja hännänsivallus +52 lähitaistelu (3n8+8)

Tila/ulottuma

30 j/20 j

Erikoishyökkäykset

Laajempi kriittinen, kauhistava läsnäolo, harjaantunut tarttuminen, pyrähdys, nielaisu

Erikoisominaisuudet

Selkäkilpi, vauriovähennys 15/myyttinen, immuunius tulelle, myrkyille, taudeille, energianriistolle ja kykyvaurioille, uudennus 40, vainu, loitsunsieto 32

Laistot

Sitk +38, Ref +29, Tahto +20

Kyvyt

Vma 45, Ket 16, Ruk 35, Äly 3, Vii 14, Kar 14

Taidot

Eränkäynti +14 (jälkiä seurattaessa +16), Etsintä +9, Havainnointi +17, Kuuntelu +17

Valtit

Harjaantunut niittäminen, Harjaantunut puskeminen, Kestokyky (6), Niittäminen, Nopea aloite, Paiskausisku, Sokkotaistelu, Taistelurefleksit, Teräksinen tahto, Valppaus, Väistely, Väkihyökkäys

Esiintymisympäristö

Mikä tahansa

Järjestäytyminen

Erakko

Haasteluokitus

20

Aarteet

Ei ole

Hengenlaatu

Aina neutraali

Kehittyminen

49+ KN (Giganttinen)

Tasolisä

Tarasquen pituus on 70 jalkaa, korkeus 50 jalkaa ja paino noin 130 tonnia.

Se ei osaa puhua.


Taistelu

Tarasque hyökkää kynsillään, hampaillaan, sarvillaan ja hännällään.

Sen kehoaseet katsotaan myyttisiksi aseiksi, kun selvitetään niiden kykyä sivuuttaa vauriovähennys.

Laajempi kriittinen (Po)

Tarasquen puraisu uhkaa kriittisellä osumalla, kun hyökkäysheiton silmäluku on 18–20, ja tuottaa kriittisen osuman tullen kolminkertaiset vauriot.

Kauhistava läsnäolo (Yl)

Tarasque kylvää kauhua vastustajiensa keskuuteen, kun se rynnäköi tai hyökkää. Vaikutukselle altistuvien olentojen on onnistuttava Tahto-laistossa (VA 36) tai ne muuttuvat säikähtäneiksi ja pysyvät tässä olotilassa niin kauan kuin ovat 60 jalan säteellä tarasquesta. Laiston vaikeusaste on Karisma-pohjainen.

Harjaantunut tarttuminen (Po)

Jotta tarasque voisi käyttää tätä kykyä, sen on osuttava Valtavaan tai sitä pienempään viholliseen puraisuhyökkäyksellään. Tämän jälkeen se voi yrittää aloittaa painin ilmaistoimintona altistumatta vapaahyökkäykselle. Jos se voittaa painitestin, se saa painiotteen ja voi yrittää nielaista vihollisen seuraavalla kierroksella.

Pyrähdys (Po)

Tarasque on yleensä hidasliikkeinen, mutta kerran minuutissa se voi liikkua 150 jalan nopeudella.

Nielaisu (Po)

Tarasque voi nielaista Valtavan tai sitä pienemmän vihollisensa, jonka kanssa se on painissa vuoronsa alussa, jos se voittaa painitestin. Nielaistu olento kärsii tarasquen mahassa joka kierroksella 2n8+8 pistettä ruhjontavaurioita ja ruoansulatusnesteistä lisäksi 2n8+6 pistettä happovaurioita. Nielaistu olento voi leikata tiensä ulos tuottamalla mahalle (PL 25) 50 pistettä vaurioita kevyellä viilto- tai pistoaseella. Kun olento on päässyt ulos, tarasquen lihakset kuroutuvat sulkemaan mahan, joten seuraavan nielaistun vihollisen on leikattava oma pakotiensä. Tarasquen mahaan mahtuu 2 Valtavaa, 8 Isoa, 32 Keskikokoista, 128 Pientä tai 512 Hyvin pientä tai sitä pienempää olentoa.

Selkäkilpi (Po)

Tarasquen haarniskamainen selkäkilpi on äärimmäisen kova ja heijastava, joten kaikki säteet, juovat, keilat ja jopa taikavasama-loitsut kimpoavat siitä sivuun. On 30 %:n mahdollisuus, että tällaiset vaikutukset kimpoavat takaisin päin langettajaansa. Muussa tapauksessa ne vain mitätöityivät. Selvitä, kimpoaako vaikutus sivuun, ennen kuin heität, läpäiseekö se tarasquen loitsunsiedon.

Uudennus (Po)

Mikään hyökkäysmuoto ei tuota tarasquelle kuolettavia vaurioita. Tarasque pystyy uudentumaan, vaikka se epäonnistuisi laistoheitossa hajautus-loitsua tai surmavaikutusta vastaan. Jos tarasque epäonnistuu laistossa sellaista loitsua tai vaikutusta vastaan, jonka pitäisi tappaa se välittömästi (kuten edellä mainitut), se vain kärsii tainnuttavia vaurioita normaalin täyden kestopistemääränsä verran + 10 (yhteensä 868 pistettä). Tarasque on immuuni sellaisille vaikutuksille, jotka tuottavat parantumattomia tai vuotavia haavoja, kuten muumiomädälle, haavoittava-erikoiskyvyllä varustetulle miekalle tai savigolemin kirottu haava -kyvylle.

Tarasque voidaan tappaa vain tuottamalla sille tainnuttavia vaurioita yhteensä sen normaalin täyden kestopistemäärän verran +10 (eli 868 pistettä) ja pitämällä se kuolleena toivomus- tai ihme-loitsun avulla.

Jos tarasque menettää raajan tai ruumiinosan, tilalle kasvaa uusi 1n6 minuutissa (irronnut osa kuolee ja mätänee normaalisti). Jos tarasque painaa irronneen ruumiinosansa irtoamiskohtaa vasten, se kiinnittyy välittömästi takaisin.

Taidot

Tarasque saa rotuhyvitystä +8 Havainnointi- ja Kuuntelu-testeihinsä.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.