Aranea

Koko/tyyppi

Keskikokoinen taikaeläin (hahmonvaihtaja)

Kestonoppia

3n10+6 (22 kp)

Aloite

+6

Nopeus

50 j (10 ruutua), kiipeäminen 25 j

Panssariluokka

13 (+2 Ket, +1 kehopanssari), kosketus 12, valmistautumaton 11         

Perushyökkäys/paini   

+3/+3

Hyökkäys

Puraisu +5 lähitaistelu (1n6 plus myrkky) tai seitti +5 kantama

Täyshyökkäys

Puraisu +5 lähitaistelu (1n6 plus myrkky) tai seitti +5 kantama

Tila/ulottuma

5 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Myrkky, loitsut, seitti

Erikoisominaisuudet

Hahmonvaihto, pimeänäkö 60 j, hämäränäkö

Laistot

Sitk +5, Ref +5, Tahto +4

Kyvyt

Vma 11, Ket 15, Ruk 14, Äly 14, Vii 13, Kar 14

Taidot

Havainnointi +6, Kahlekuninkuus +5, Keskittyminen +8, Kiipeily +14, Kuuntelu +6, Loikkaus +13

Valtit

Asetaituruus, Nopea aloite, Teräksinen tahtoL

Esiintymisympäristö

Lauhkeat metsät

Järjestäytyminen

Erakko tai yhdyskunta (3–6)

Haasteluokitus

4

Aarteet

Vakiokolikot; kaksi kertaa kalleudet; vakioesineet

Hengenlaatu

Yleensä neutraali

Kehittyminen

Hahmoluokan mukaan

Tasolisä

+4

Aranea on älykäs ja hahmoaan vaihtamaan pystyvä hämähäkki, jolla on taikurinkykyjä. Luontaisessa hahmossaan aranea muistuttaa suurta hämähäkkiä, jonka kyttyräselkäinen keskivartalo on hieman ihmisen keskivartaloa isompi. Sillä on myrkkyhampailla varustettu alaleuka kuten normaalilla hämähäkillä. Alaleuan alapuolella on kaksi pientä käsivartta, jotka ovat noin 2 jalan pituiset. Kummankin käsivarren päässä on neljät moniniveliset sormet ja kaksinivelinen peukalo.

Aranea painaa noin 150 naulaa. Sen aivot sijaitsevat selkäkyttyrässä.

Araneat puhuvat yleiskieltä ja salonkieltä.


Taistelu

Aranea ei pidä lähitaistelusta vaan turvautuu seitteihinsä ja loitsuihinsa aina kun mahdollista. Se yrittää ensin harhauttaa päällekäyvimpiä vastustajiaan tai tehdä ne liikuntakyvyttömiksi. Araneat vangitsevat usein vihollisiaan ja vaativat niistä lunnaita.

Myrkky (Po)

Haava, Sitkeys VA 13, ensivauriot 1n6 Vma, jälkivauriot 2n6 Vma. Laiston vaikeusaste on Ruumiinkunto-pohjainen.

Loitsut

Aranea langettaa loitsuja kuten 3. tason taikuri. Se suosii harhanta- ja kiehdontaloitsuja ja välttää tuliloitsuja.

Tyypillisesti osatut loitsut (6/6; laiston VA = 12 + loitsutaso)

0 – aaveääni, huumaus, sieto, taikuuden paljastus, valo; 1. – maaginhaarniska, mykkä kuvajainen, nukutus.

Seitti (Po)

Kun aranea on hämähäkki- tai välimuotohahmossaan (ks. alla), se voi syöstä seittejä enintään kuusi kertaa päivässä. Seittihyökkäys toimii muutoin kuten verkolla suoritettu hyökkäys, mutta seitin kantama on 50 jalkaa, sen kantamaporras on 10 jalkaa ja se tehoaa enintään Isoja kohteita vastaan. Seitti takerruttaa kohteen niin, ettei se pääse liikkumaan paikoiltaan.

Takerruksissa oleva olento voi kiemurrella seiteistä irti Kahlekuninkuus-testillä (VA 13) tai katkoa ne Voimakkuus-testillä (VA 17). Testien vaikeusasteet ovat Ruumiinkunto-pohjaisia, ja Voimakkuus-testin vaikeusaste sisältää rotuhyvitystä +4. Seitillä on 6 kestopistettä, sen lujuus on 0, ja se kärsii tulesta kaksinkertaiset vauriot.

Hahmonvaihto (Yl)

Aranean luontainen hahmo on Keskikokoinen hirviöhämähäkki. Se voi muuntua kahdeksi muuksikin hahmoksi, joista ensimmäinen on Pieni tai Keskikokoinen ihmisolio. Kun aranea on ihmisoliohahmossaan, sillä on lykantrooppien tapaan aina sama ulkomuoto ja samat tyyppipiirteet. Ihmisoliohahmossaan aranea ei voi käyttää puraisuhyökkäystään, seittejään eikä myrkkyään.

Toinen hahmo on Keskikokoinen hämähäkin ja ihmisolion sekamuoto. Sekamuotohahmossaan aranea näyttää ensi katsomalta Keskikokoiselta ihmisoliolta, mutta onnistunut Havainnointi-testi (VA 18) paljastaa olennon myrkkyhampaat ja kehruunystyt. Tässä hahmossa aranea voi käyttää puraisuhyökkäystään, seittejään ja myrkkyään ja myös käytellä aseita ja pitää haarniskaa. Sekamuodossa aranean nopeus on 30 jalkaa (6 ruutua).

Aranea voi pysyä valitsemassaan hahmossa niin kauan kuin haluaa. Hahmonvaihdosta ei voida rauettaa, eikä aranea palaa kuollessaan luontaiseen hahmoonsa. Tosinäkö-loitsu kuitenkin paljastaa aranean luontaisen hahmon, jos se on ihmisolio- tai sekamuotohahmossaan.

Taidot

Araneat saavat rotuhyvitystä +2 Havainnointi-, Kuuntelu- ja Loikkaus- testeihinsä. Ne saavat rotuhyvitystä +8 Kiipeily-testeihin ja voivat aina valita Kiipeily-testeissään 10:n, vaikka niitä uhattaisiin tai häirittäisiin.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.