Ulvoja

Koko/tyyppi

Iso vierasolio (kaoottinen, paha, sfäärinulkoinen)

Kestonoppia

6n8+12 (39 kp)

Aloite

+7

Nopeus

60 j (12 ruutua)

Panssariluokka

17 (–1 koko, +3 Ket, +5 kehopanssari), kosketus 12, valmistautumaton 14

Perushyökkäys/paini   

+6/+15

Hyökkäys

Puraisu +10 lähitaistelu (2n8+5)

Täyshyökkäys

Puraisu +10 lähitaistelu (2n8+5) ja 1n4 niskapiikkiä +5 lähitaistelu (1n6+2)   

Tila/ulottuma

10 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Niskapiikit, ulvonta

Erikoisominaisuudet

Pimeänäkö 60 j

Laistot

Sitk +7, Ref +8, Tahto +7

Kyvyt

Vma 21, Ket 17, Ruk 15, Äly 6, Vii 14, Kar 8

Taidot

Eränkäynti +2 (jälkiä seurattaessa +4), Etsintä +7, Havainnointi +13, Kiipeily +14, Kuuntelu +13, Piiloutuminen +8, Äänetön liike +12

Valtit

Nopea aloite, Taistelurefleksit, Valppaus

Esiintymisympäristö

Hengenlaadultaan kaoottinen sfääri

Järjestäytyminen

Erakko, ryhmä (2–4) tai lauma (6–10)

Haasteluokitus

3

Aarteet

Ei ole

Hengenlaatu

Aina kaoottis-paha

Kehittyminen

7–9 KN (Iso); 11–18 KN (Valtava)

Tasolisä

+3 (aisapari)

Ulvojia tavataan sfääreissä, joissa vallitsee kaaos ja pahuus. Tyypillinen ulvoja on 8 jalan pituinen ja painaa 2 000 naulaa. Vaikka se on yllättävän älykäs, se ei osaa puhua – se vain ulvoo. On arveltu, että ulvahdukset olisivat jonkinlaista kieltä, mutta niitä ei ole kyetty tulkitsemaan edes loitsuin. Ulvojat ymmärtävät hornankieltä.


Taistelu

Ulvojat ovat julmia mutta pelkurimaisia, joten ne hyökkäävät vain suurella joukolla. Niillä on tapana suorittaa rynnäkkö, vetäytyä ja rynnäköidä uudelleen.

Ulvojan kehoaseet, kuten myös muut sen mahdollisesti käyttelemät aseet, katsotaan hengenlaadultaan kaoottisiksi ja pahoiksi, kun selvitetään niiden kykyä sivuuttaa vauriovähennys.

Niskapiikit (Po)

Ulvoja niska on tiheänään pitkiä piikkejä. Kun olento onnistuu puraisuhyökkäyksessään, se ravistelee samalla päätään puolelta toiselle ja osuu puraisun kohteeseen 1n4 piikillä. Kohteen on onnistuttava kunkin niskapiikin kohdalla Refleksi-laistossa (VA 16) tai piikki katkeaa hänen lihaansa. Jokainen lihaan uponnut piikki tuottaa sakkoa –1 hyökkäyksiin, laistoihin ja testeihin. Laiston vaikeusaste on Ketteryys-pohjainen.

Niskapiikki voidaan irrottaa turvallisesti onnistuneella Parannus-testillä (VA 20). Jos testi epäonnistuu, piikki tuottaa irrotessaan ylimääräiset 1n6 pistettä vaurioita.

Ulvonta (Po)

Kaikkien olentojen (paitsi vierasolioiden), jotka altistuvat ulvojan äänelle täyden tunnin ajan, on onnistuttava Tahto-laistossa (VA 12) tai ne kärsivät 1 pisteen verran Viisaus-vaurioita. Laiston vaikeusaste on Karisma-pohjainen. Laistoheitto on toistettava jokaisen altistumistunnin jälkeen. Tämä on mieleen kohdistuva äänivaikutus.


Ulvojan kouluttaminen

Vaikka ulvoja on älykäs, sitä täytyy kouluttaa ennen kuin sillä voidaan ratsastaa taisteluun. Koulutus vaatii, että ulvojan asenne kouluttajaa kohtaan on ystävällinen (tämä voidaan taata onnistuneella Diplomatia-testillä). Ystävällisen ulvojan kouluttaminen vaatii kuuden viikon työn ja Eläintenkäsittely-testin (VA 25). Ulvojalla ratsastus vaatii erikoissatulan. Ulvoja voi taistella ratsastaja selässään, mutta ratsastaja ei voi hyökätä, ellei hän onnistu Ratsastus-testissä.

Kantokyky

Kevyt taakka on ulvojalle enintään 460 naulaa, keskiraskas taakka 461–920 naulaa ja raskas taakka 921–1 380 naulaa. Ulvoja voi raahata enintään 6 900 naulan taakkaa.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.