Ratsastus (Ket)

Jos yrität ratsastaa olennolla, joka ei varsinaisesti sovi ratsuksi, saat Ratsastus-testeihisi sakkoa –5.

Testi

Tavalliset ratsastukseen liittyvät toimet eivät vaadi testiä. Voit satuloida ratsun, nousta sen selkään, ratsastaa sillä ja laskeutua sen selästä ongelmitta.

Alla luetellut toimet kuitenkin vaativat testin.

Ratsastuksen vaikeusasteet

Tehtävä

Ratsastuksen VA

Polvilla ohjailu

5

Satulassa pysyminen

5

Taisteleminen yhdessä sotahevosen kanssa   

10

Suojautuminen

15

Pehmeä alastulo

15

Hyppy

15

Ratsun kannustus

15

Ratsun hallinta taistelussa

20

Nopeasti ratsaille tai ratsailta

201

  1. Mahdollinen haarniskan testisakko lasketaan.

Polvilla ohjailu

Voit ohjata ratsua polvillasi silmänräpäyksellisenä reaktiona, jolloin molemmat kätesi jäävät vapaiksi taistelua varten. Suoritat Ratsastus-testin vuorosi alussa. Jos epäonnistut, voit käyttää kyseisellä kierroksella vain toista kättäsi, koska toisella kädelläsi sinun on ohjailtava ratsuasi.

Satulassa pysyminen

Voit yrittää välttyä putoamiselta silmänräpäyksellisenä reaktiona, kun ratsusi nousee takajaloilleen tai pillastuu odottamatta tai kun kärsit vaurioita. Tämä käyttötapa ei vaadi toimintoa.

Taisteleminen yhdessä sotahevosen kanssa

Voit ohjata sotaratsusi hyökkäämään taistelussa ja suorittaa silti omatkin hyökkäyksesi normaalisti. Tämä käyttötapa on ilmaistoiminto.

Suojautuminen

Voit painautua ratsusi kylkeä vasten silmänräpäyksellisenä reaktiona, jolloin saat ratsustasi suojaa. Et voi hyökätä etkä langettaa loitsuja, kun käytät ratsuasi suojana. Jos epäonnistut Ratsastus-testissäsi, et saa suojan tuottamia hyötyjä. Tämä käyttötapa ei vaadi toimintoa.

Pehmeä alastulo

Voit yrittää välttyä vaurioilta silmänräpäyksellisenä reaktiona, kun putoat ratsusi selästä (esimerkiksi silloin, kun ratsu kuolee tai kaatuu). Jos epäonnistut Ratsastus-testissäsi, saat 1n6 pistettä putoamisvaurioita. Tämä käyttötapa ei vaadi toimintoa.

Hyppy

Saat ratsusi hyppäämään esteiden yli osana liikkumistaan. Kun selvität, miten kauas ratsu voi hypätä, käytät joko Ratsastus-muunnintasi tai ratsun Loikkaus-muunninta, kumpi vain on pienempi. Jos epäonnistut Ratsastus-testissäsi, putoat hypyn aikana ratsun selästä ja kärsit asiaankuuluvat putoamisvauriot (vähintään 1n6 pistettä). Tämä käyttötapa ei vaadi toimintoa vaan on osa ratsun liikkumista.

Ratsun kannustus

Voit käyttää liikkumistoiminnon kannustaaksesi ratsuasi kiihdyttämään vauhtiaan. Jos onnistut Ratsastus-testissä, ratsun nopeus kasvaa 10 jalalla 1 kierroksen ajaksi, mutta samalla ratsu kärsii 1 pisteen verran vaurioita. Voit käyttää tätä kykyä milloin tahansa, mutta jokainen perättäinen kierros, jolla ratsu liikkuu kannustettuna, tuottaa ratsulle kaksi kertaa enemmän vaurioita kuin edellinen kierros (2 pistettä, 4 pistettä, 8 pistettä jne.).

Ratsun hallinta taistelussa

Voit yrittää hallita taistelun aikana kevyttä hevosta, ponia, raskasta hevosta tai muuta taisteluun kouluttamatonta ratsua liikkumistoimintona. Jos epäonnistut Ratsastus-testissä, et voi tehdä kyseisellä kierroksella enää muuta. Et tarvitse tätä testiä, jos ratsusi on sotahevonen, sotaponi tai ratsastuskoira.

Nopeasti ratsaille tai ratsailta

Voit yrittää nousta ratsun selkään tai laskeutua sen selästä ilmaistoimintona, kunhan ratsu on enintään yhtä kokoluokkaa suurempi kuin sinä ja sinulla on yhä liikkumistoiminto käyttämättä vuorollasi. Jos epäonnistut Ratsastus-testissä, ratsaille nousu tai ratsailta laskeutuminen on liikkumistoiminto. Et voi nousta ratsaille tai laskeutua ratsailta ilmaistoimintona, jos ratsu on enemmän kuin yhden kokoluokan suurempi kuin sinä.

Toiminto

Vaihtelee. Normaali ratsaille nousu ja ratsailta laskeutuminen ovat liikkumistoimintoja. Testit ovat liikkumistoimintoja, ilmaistoimintoja tai eivät toimintoja lainkaan, sen mukaan kuin yllä kerrotaan.

Muuta

Jos ratsastat ilman satulaa, saat Ratsastus-testeihisi sakkoa –5.

Jos ratsulla on ratsuväensatula, saat olosuhdehyvitystä +2 Ratsastus-testeihisi, jotka liittyvät satulassa pysymiseen.

Ratsastus-taito on ennakkoehto seuraaville valteille: Hyökkäys ohiratsastuksesta, Ratsailta ammunta, Ratsain taistelu, Ratsuväenrynnäkkö ja Tallonta.

Jos sinulla on Eläinymmärrys-valtti, saat Ratsastus-testeihisi hyvitystä +2.

Myötävaikutus

Jos sinulla on vähintään 5 tasoa Eläintenkäsittelyssä, saat Ratsastus-testeihisi hyvitystä +2.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.