Parannus (Vii)

Testi

Parannus-testin vaikeusaste ja vaikutus riippuvat yrittämästäsi tehtävästä.

Parannuksen vaikeusasteet

Tehtävä

Parannuksen VA

Ensiapu

15

Pitkäkestoinen hoito

15

Korpinjalkojen, piikkikasvien tai piikkikivien aiheuttamien haavojen hoito

15

Myrkytyksen hoito

Myrkyn laiston VA

Taudin hoito

Taudin laiston VA

Ensiapu

Ensiapua käytetään yleensä kuolemaisillaan olevan hahmon pelastamiseen. Jos hahmolla on alle 0 kestopistettä ja ne hupenevat edelleen (1 pisteen verran kierrosta, tuntia tai päivää kohden), voit yrittää muuttaa hänen tilansa vakaaksi. Tilaltaan vakaa hahmo ei saa lisää kestopisteitä mutta ei myöskään enää menetä niitä.

Pitkäkestoinen hoito

Pitkäkestoisen hoidon antaminen tarkoittaa, että hoidat haavoittunutta olentoa vähintään päivän ajan. Jos Parannus-testisi onnistuu, potilaan kestopisteet (tai kykyvaurioiden huventamat kykyarvopisteet) palaavat kaksi kertaa normaalia nopeammin: 2 kestopistettä tasoa kohden päivässä, kun lepäät 8 tuntia, ja 4 kestopistettä tasoa kohden päivässä, kun vietät koko päivän täydessä levossa; 2 kykyarvopistettä päivässä, kun lepäät 8 tuntia, ja 4 kykyarvopistettä päivässä, kun vietät koko päivän täydessä levossa.

Voit hoitaa enintään kuutta potilasta kerrallaan. Tarvitsemiasi välineitä ja aineita (siteitä, voiteita jne.) on helppo hankkia asutuilla mailla. Pitkäkestoisen hoidon antaminen katsotaan parantajan kannalta kevyeksi työksi. Et voi antaa pitkäkestoista hoitoa itsellesi.

Korpinjalkojen, piikkikasvien tai piikkikivien
aiheuttamien haavojen hoito

Korpinjalan päälle astunut olento liikkuu puolella normaali­nopeudestaan. Onnistunut Parannus-testi poistaa tämän liikkumissakon.

Piikkikasvit- tai piikkikivet-loitsun haavoittaman olennon on onnistuttava Refleksi-laistossa tai hän kärsii vammoja, jotka puolittavat hänen nopeutensa. Toinen hahmo voi poistaa tämän sakon, jos hän käyttää 10 minuuttia uhrin haavojen sitomiseen ja onnistuu Parannus-testissä loitsun laiston vaikeusastetta vastaan.

Myrkytyksen hoito

Myrkytyksen hoito tarkoittaa, että hoidat yhtä myrkytyksen saanutta hahmoa, joka on vaarassa kärsiä myrkystä vaurioita (tai jonkin muun haittavaikutuksen). Aina kun myrkytyksen saanut hahmo suorittaa laistoheiton myrkkyä vastaan, sinä suoritat Parannus-testin. Hahmo käyttää joko sinun testisi tulosta tai oman laistoheittonsa tulosta, kumpi vain on suurempi.

Taudin hoito

Taudin hoito tarkoittaa yhden tautia sairastavan hahmon hoitamista. Aina kun hahmo suorittaa laistoheiton taudin vaikutuksia vastaan, sinä suoritat Parannus-testin. Hahmo käyttää joko sinun testisi tulosta tai oman laistoheittonsa tulosta, kumpi vain on suurempi.

Toiminto

Ensiavun antaminen, haavan sitominen ja myrkytyksen hoito ovat perustoimintoja. Taudin hoito ja piikkikasvit- tai piikkikivet-loitsun haavoittaman olennon hoito vaatii 10 minuutin työn. Pitkäkestoisen hoidon antaminen vaatii 8 tuntia kevyttä työtä.

Uusi yritys

Vaihtelee. Nyrkkisääntö on, ettet voi yrittää Parannus-testiä uudelleen, jos sinulla ei ole todisteita ensimmäisen testin epäonnistumisesta. Kun annat ensiapua, voit yrittää testiä yhä uudestaan, kunhan kohde on vielä elossa.

Muuta

Hahmo, jolla on Itsellisyys-valtti, saa Parannus-testeihinsä hyvitystä +2.

Parantajan välineet antavat Parannus-testeihin olosuhdehyvitystä +2.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.