Piikkikasvit

Muutanta

Taso

Dru 3, Sam 2

Osatekijät

P, E, JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)   

Alue

Yksi 20 × 20 j:n neliö/taso

Kestoaika   

1 tunti/taso (P)

Laistoheitto

Refleksi rajoittaa

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Maata peittävä kasvillisuus muuttuu loitsun alueella erittäin kovaksi ja pisteliääksi, joskin sen ulkomuoto pysyy ennallaan.

Paljaalla maalla juuristolle käy samalla tavoin. Nyrkkisääntö on, että piikkikasvit voidaan langettaa luonnossa mille tahansa alustalle paitsi avoveteen, jäälle, paksuun hankeen, hiekka-aavikolle tai paljaalle kalliolle. Olennot, jotka liikkuvat jalkaisin loitsun alueelle tai sen läpi, kärsivät 1n4 pistettä pistovaurioita jokaisesta alueella etenemästään 5 jalasta.

Olentojen, jotka kärsivät vaurioita tästä loitsusta, on lisäksi onnistuttava Refleksi-laistossa tai ne saavat jalkoihinsa ja jalkateriinsä haavoja, jotka puolittavat niiden nopeuden maalla. Tämä nopeussakko kestää 24 tuntia tai kunnes haavoja saaneeseen olentoon langetetaan jokin hoito-loitsu (se myös palauttaa menetettyjä kestopisteitä). Toinen hahmo voi poistaa sakon, jos hän käyttää 10 minuuttia haavojen sitomiseen ja onnistuu Parannus-testissä piikkikasvit-loitsun laiston vaikeusastetta vastaan.

Piikkikasveja ei voida raivata Laitteen purkaminen -taidon avulla.

Huomautus: Piikkikasveja ja muita vastaavia taika-ansoja on vaikea havaita. Rosvo (ja vain rosvo) voi käyttää Etsintä-taitoa piikkikasvien löytämiseen. Testin vaikeusaste on 25 + loitsutaso, joten piikkikasvien tapauksessa se on aina 28 (tai 27, jos loitsun langettaja on samooja).


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.