Sahuagin

Koko/tyyppi

Keskikokoinen hirviöihmisolio (vedeneläjä)

Kestonoppia

2n8+2 (11 kp)

Aloite

+1

Nopeus

30 j (6 ruutua), uinti 60 j

Panssariluokka

16 (+1 Ket, +5 kehopanssari), kosketus 11, valmistautumaton 15

Perushyökkäys/paini   

+2/+4

Hyökkäys

Kynnet +4 lähitaistelu (1n4+2) tai kolmikärki +4 lähitaistelu (1n8+3)   
tai raskas varsijousi +3 kantama (1n10/19–20)

Täyshyökkäys

Kolmikärki +4 lähitaistelu (1n8+3) ja puraisu +2 lähitaistelu (1n4+1); tai 2 kynnet +4 lähitaistelu (1n4+2) ja puraisu +2 lähitaistelu (1n4+1); tai raskas varsijousi +3 kantama (1n10/19–20)

Tila/ulottuma

5 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Haavaraivo, raatelu 1n4+1

Erikoisominaisuudet

Sokkoaisti 30 j, pimeänäkö 60 j, makeanvedenarkuus, valosokeus, haiden puhutus, veteen sidottu

Laistot

Sitk +3, Ref +4, Tahto +4

Kyvyt

Vma 14, Ket 13, Ruk 12, Äly 14, Vii 13, Kar 9

Taidot

Ammatti (metsästäjä) +1*, Eläintenkäsittely +4*, Eränkäynti +1*, Havainnointi +6*, Kuuntelu +6*, Piiloutuminen +6*, Ratsastus +3

Valtit

SarjahyökkäysL, Suuri sitkeys

Esiintymisympäristö

Lämpimät vedet

Järjestäytyminen

Erakko, pari, joukko (5–8), partio (11–20 plus yksi 3. tason johtaja ja 1–2 haita), yhdyskunta (20–80 plus 100 % taisteluihin osallistumattomia plus yksi 3. tason varakomentaja ja yksi 4. tason komentaja per 20 aikuista plus 1–2 haita) tai heimo (70–160 plus 100 % taisteluihin osallistumattomia plus yksi 3. tason varakomentaja per 20 aikuista, yksi 4. tason komentaja per 40 aikuista, yhdeksän 4. tason vartijaa, yhdestä neljään 3.–6. tason apupapitarta, yksi 7. tason papitar ja yksi 6.–8. tason ruhtinas plus 5–8 haita)

Haasteluokitus

2

Aarteet

Vakio

Hengenlaatu

Yleensä lainkuuliais-paha

Kehittyminen

3–5 KN (Keskikokoinen), 6–10 KN (Iso), tai hahmoluokan mukaan

Tasolisä

+2 (nelikätiset +3)

Tyypillinen sahuagin on pääväriltään vihreä – selkäpuolelta tummempi ja vatsapuolelta vaaleampi. Monilla yksilöillä on tummia pysty- tai vaakaraitoja tai pilkkuja, jotka yleensä haalistuvat iän myötä. Aikuisen miespuolisen sahuaginin pituus on noin 6 jalkaa ja paino noin 200 naulaa.

Sahuaginit ovat vesihaltioiden luontaisia vihollisia. Nämä kaksi kansaa eivät kykene rauhanomaiseen rinnakkaiseloon vaan käyvät pitkiä ja verisiä sotia, jotka saattavat häiritä merenkulkua ja kauppaa. Sahuaginit vihaavat lähes yhtä verisesti tritoneita.

Sahuaginit puhuvat omaa kieltään, sahuaginia. Korkean Älykkyys-arvonsa ansiosta useimmat sahuaginit puhuvat myös kahta lisäkieltä, tavallisimmin yhteiskieltä ja aallonkieltä.


Taistelu

Sahuagin on hurja taistelija, joka ei pyydä eikä anna armoa. Se käyttelee asettaan ja käsiensä kynsiä ja voi lisäksi raadella jalkojensa kynsillä. Noin puolella sahuaginryhmän jäsenistä on aseinaan myös verkot.

Sokkoaisti (Po)

Sahuagin aistii kaikkien olentojen sijainnin 30 jalan säteellä itsestään. Tämä kyky toimii vain silloin, kun sahuagin on veden alla.

Haavaraivo

Sahuagin, joka kärsii vaurioita taistelussa, voi lietsoa itsensä seuraavalla kierroksella tilaan, jossa se kynsii ja puree mielipuolisesti, kunnes se tai vihollinen on kuollut. Se saa hyvitystä +2 Ruumiin­kuntoonsa ja Voimakkuuteensa ja sakkoa –2 panssariluokkaansa. Sahuagin voi käyttää tätä kykyä kerran päivässä. Se ei voi lopettaa haavaraivoa omasta tahdostaan.

Raatelu (Po)

Hyökkäyshyvitys +2 lähitaistelu, vauriot 1n4+1. Sahuagin saa kaksi raateluhyökkäystä aina, kun se suorittaa täyshyökkäyksen uidessaan.

Makeanvedenarkuus (Po)

Jos sahuagin joutuu upoksiin makeaan veteen, sen on onnistuttava Sitkeys-laistossa (VA 15) tai se muuttuu uupuneeksi. Vaikka laisto onnistuisi, se on toistettava aina 10 minuutin välein niin kauan kuin sahuagin pysyy upoksissa.

Valosokeus (Po)

Äkillinen altistuminen kirkkaalle valolle (kuten auringonvalolle tai päivänvalo-loitsulle) sokaisee sahuaginin 1 kierrokseksi. Tämän jälkeen se on häikäistynyt niin kauan kuin toimii kirkkaassa valossa.

Haiden puhutus (Po)

Sahuagin voi viestiä haiden kanssa ajatuksen voimalla enintään 150 jalan päähän. Viestien on oltava hyvin yksinkertaisia, kuten "ruokaa", "vaara" tai "vihollinen". Sahuagin voi käyttää Eläintenkäsittely-taitoa haiden kanssa ystävystymiseen ja niiden kouluttamiseen.

Veteen sidottu (Po)

Sahuaginit selviytyvät maalla 1 tunnin jokaista kahta Ruumiinkunto-pistettään kohden (tämän jälkeen noudatetaan tukehtumissääntöjä).

Taidot

Sahuagin saa rotuhyvitystä +8 kaikkiin Uinti-testeihin, joilla se yrittää suorittaa jonkin erikoistoiminnon tai selviytyä vaaroista. Se voi aina valita Uinti-testissä 10:n, silloinkin, kun sitä häiritään tai uhataan. Se voi käyttää uidessaan myös juoksemistoimintoa, kunhan se ui suorassa linjassa.

*Veden alla sahuagin saa rotuhyvitystä +4 Havainnointi-, Kuuntelu- ja Piiloutuminen-testeihinsä.

*Sahuagin saa rotuhyvitystä +4 Ammatti (metsästäjä)- ja Eränkäynti-testeihinsä 50 virstan säteellä kotoaan.

*Sahuagin saa rotuhyvitystä +4 Eläintenkäsittely-testeihinsä, kun se käsittelee haita.


Sahuaginmutantti

Noin joka kahdennellasadannella sahuaginilla on neljä käsivartta. Tällaiset olennot voivat joko suorittaa neljä kynsihyökkäystä tai käyttää kynsi- ja puraisuhyökkäystensä lisäksi ylimääräisiä aseita.

Malenti

Jos 100 virstan säteellä sahuaginyhdyskunnasta asuu vesihaltioita, noin joka sadas sahuagin näyttää aivan vesihaltialta. Näiden malenteiksi kutsuttujen olentojen uintinopeus on 40 jalkaa. Ne selviytyvät maalla 1 tunnin jokaista Ruumiinkunto-pistettään kohden ja kärsivät makeanvedenarkuudesta ja valonarkuudesta (häikäistynyt kirkkaassa valossa). Malenteilla ei ole kehoasehyökkäyksiä. Muilta osin ne vastaavat sahuagineja.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.