Uinti (Vma)

Haarniskan testisakko

Testi

Suoritat Uinti-testi kerran kierroksessa aina, kun olet veden varassa. Jos onnistut testissä, voit uida enintään puolet nopeudestasi (täyskierrostoimintona) tai neljäsosan nopeudestasi (liikkumistoimintona). Jos epäonnistut enintään 4:llä, et pääse vedessä eteenpäin. Jos epäonnistut vähintään 5:llä, painut pinnan alle.

Jos olet veden alla – joko tieten tahtoen tai siksi, että olet epäonnistunut Uinti-testissä – sinun on pidäteltävä hengitystäsi. Voit pidätellä hengitystäsi kaksi kertaa Ruumiinkunto-arvosi verran kierroksia, mutta vain jos et suorita tuona aikana mitään muita toimintoja kuin liikkumistoimintoja ja ilmaistoimintoja. Jos suoritat perustoiminnon tai täyskierrostoiminnon (esimerkiksi hyökkäyksen), mahdollinen hengityksenpidättelyaikasi vähenee 1 kierroksella. (Taisteleva hahmo voi siis käytännössä pidätellä hengitystään vain puolet normaaliajasta.) Kun hengityksenpidättelyaika kuluu umpeen, sinun on suoritettava joka kierroksella Ruumiinkunto-testi, jotta voisit jatkaa hengityksen pidättelemistä (ensimmäisellä kierroksella testin vaikeusaste on 10, ja se kohoaa kierros kierrokselta 1:llä). Jos epäonnistut Ruumiinkunto-testissä, alat hukkua.

Uinti-testin vaikeusaste riippuu veden tyyneydestä, kuten alla olevasta taulukosta näkyy.

Uinnin vaikeusasteet

Vesi

Uinnin VA

Tyyni vesi

10

Aallokkoinen vesi

15

Myrskyävä vesi

201

  1. Et voi valita Uinti-testissä 10:tä myrskyävässä vedessä, vaikka sinua ei uhattaisikaan tai häirittäisikään.

Sinun on onnistuttava jokaisen uiden viettämäsi tunnin jälkeen Uinti-testissä (VA 20) tai kärsit väsymyksestä 1n6 pistettä tainnuttavia vaurioita.

Toiminto

Jos onnistut Uinti-testissä, voit uida neljäsosan nopeudestasi liikkumistoimintona tai puolet nopeudestasi täyskierrostoimintona.

Muuta

Haarniskan testisakko ja taakasta aiheutuva sakko lasketaan Uinti-testeihin kaksinkertaisina.

Jos sinulla on Jäntevyys-valtti, saat Uinti-testeihisi hyvitystä +2.

Jos sinulla on Jaksavuus-valtti, saat hyvitystä +4 Uinti-testeihin, joilla yrität välttyä väsymyksestä johtuvilta tainnuttavilta vaurioilta.

Olento, jolle on merkitty uintinopeus, voi liikkua vedessä nopeutensa mukaisesti ilman Uinti-testejä. Se saa rotuhyvitystä +8 kaikkiin Uinti-testeihin, joilla se yrittää suorittaa jonkin erikoistoiminnon tai selviytyä vaaroista. Olento voi aina valita Uinti-testissään 10:n, silloinkin, kun sitä häiritään tai uhataan. Se voi käyttää uidessaan myös juoksemistoimintoa, kunhan se ui suorassa linjassa.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.