Kipinälisko

Koko/tyyppi

Pieni taikaeläin

Kestonoppia

2n10+2 (13 kp)

Aloite

+6

Nopeus

40 j (8 ruutua), kiipeäminen 20 j, uinti 20 j

Panssariluokka

16 (+1 koko, +2 Ket, +3 kehopanssari), kosketus 13, valmistautumaton 14      

Perushyökkäys/paini

+2/–2

Hyökkäys

Puraisu +3 lähitaistelu (1n4)

Täyshyökkäys

Puraisu +3 lähitaistelu (1n4)

Tila/ulottuma

5 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Lamauttava sähköisku, kuolettava sähköisku

Erikoisominaisuudet   

Pimeänäkö 60 j, sähköaisti, immuunius sähkölle, hämäränäkö

Laistot

Sitk +4, Ref +5, Tahto +1

Kyvyt

Vma 10, Ket 15, Ruk 13, Äly 2, Vii 12, Kar 6

Taidot

Havainnointi +4, Kiipeily +11, Kuuntelu +4, Loikkaus +7, Piiloutuminen +11, Uinti +10

Valtit

Nopea aloite

Esiintymisympäristö

Lämpimät suot

Järjestäytyminen

Erakko, pari, pesue (3–5) tai yhdyskunta (6–11)

Haasteluokitus

2

Aarteet

1/10 kolikoista; kalleudet 50 %; esineet 50 %

Hengenlaatu

Aina neutraali

Kehittyminen

3–4 KN (Pieni); 5–6 KN (Keskikokoinen)

Tasolisä

Kipinäliskolla on vaaleanharmaa tai vaaleansininen vatsapuoli. Väri tummenee vähitellen selkäpuolta kohti, ja selässä ja hännässä on sinimustia raitoja. Kipinäliskon säkäkorkeus on noin 1 jalka ja paino noin 25 naulaa.


Taistelu

Kipinälisko luottaa taistelussa sähköisyyteensä. Se puraisee useimmiten vasta sitten, kun sen sähköisku on lyönyt vihollisen tajuttomaksi tai osoittautunut tehottomaksi. Yksin taisteleva lisko pakenee annettuaan sähköiskunsa, mutta jos lähistöllä on muita kipinäliskoja, ne suuntaavat toverinsa tuottaman sähkönpurkauksen luo ja antavat viholliselle omat iskunsa.

Lamauttava sähköisku (Yl)

Kipinälisko voi antaa kerran kierroksessa sähköiskun yhdelle viholliselle 5 jalan säteellä. Tämä hyökkäys tuottaa elollisille vihollisille 2n8 pistettä tainnuttavia vaurioita (Refleksi VA 12 puolittaa). Laiston vaikeusaste on Ruumiinkunto-pohjainen.

Kuolettava sähköisku (Yl)

Kun vähintään kaksi kipinäliskoa on 20 jalan säteellä toisistaan, ne voivat antaa yhdessä kuolettavan sähköiskun. Vaikutuksen säde on 20 jalkaa, ja sen keskipisteessä voi olla mikä tahansa sen tuottamiseen osallistuvista liskoista. Sähköisku tuottaa 2n8 pistettä sähkövaurioita jokaista osallistuvaa liskoa kohden, kuitenkin enintään 12n8. Vauriot voidaan puolittaa Refleksi-laistolla (VA 10 + osallistuvien liskojen lukumäärä).

Sähköaisti (Po)

Kipinälisko aistii automaattisesti kaikki sähkönpurkaukset 100 jalan säteellä.

Taidot

Kipinälisko saa värityksensä ansiosta rotuhyvitystä +4 Piiloutuminen-testeihinsä. Lisäksi se saa rotuhyvitystä +2 Havainnointi- ja Kuuntelu-testeihinsä.

Kipinälisko käyttää Kiipeily- ja Loikkaus-testeissään Voimakkuus-muuntimensa sijasta Ketteryys-muunnintaan.

Kipinälisko saa rotuhyvitystä +8 Kiipeily-testeihinsä, ja se voi aina valita Kiipeily-testeissään 10:n, vaikka sitä uhattaisiin tai häirittäisiin.

Kipinälisko saa rotuhyvitystä +8 kaikkiin Uinti-testeihin, joilla se yrittää suorittaa jonkin erikoistoiminnon tai selviytyä vaaroista. Se voi aina valita Uinti-testissä 10:n, vaikka sitä häirittäisiin tai uhattaisiin. Se voi käyttää uidessaan myös juoksemistoimintoa, kunhan se ui suorassa linjassa.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.