Hiisi

Hiisi, 1. tason soturi

Koko/tyyppi

Pieni ihmisolio (hiisiolento)

Kestonoppia

1n8+1 (5 kp)

Aloite

+1

Nopeus

30 j (6 ruutua)

Panssariluokka

15 (+1 koko, +1 Ket, +2 nahkahaarniska, +1 kevyt kilpi), kosketus 12, valmistautumaton 14

Perushyökkäys/paini   

+1/–3

Hyökkäys

Piikkinuija +2 lähitaistelu (1n6) tai heittokeihäs +3 kantama (1n4)

Täyshyökkäys

Piikkinuija +2 lähitaistelu (1n6) tai heittokeihäs +3 kantama (1n4)

Tila/ulottuma

5 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Erikoisominaisuudet

Pimeänäkö 60 j

Laistot

Sitk +3, Ref +1, Tahto –1

Kyvyt

Vma 11, Ket 13, Ruk 12, Äly 10, Vii 9, Kar 6

Taidot

Havainnointi +2Kuuntelu +2Piiloutuminen +5Ratsastus +4Äänetön liike +5      

Valtit

Valppaus

Esiintymisympäristö

Lauhkeat tasangot

Järjestäytyminen

Joukko (4–9), yhdyskunta (10–100 plus 100 % taisteluihin osallistumattomia plus yksi 3. tason ryhmänjohtaja per 20 aikuista ja yksi 4.–6. tason johtaja), taistelujoukko
(10–24, hukkaratsut) tai heimo (40–400 plus 100 % taisteluihin osallistumattomia plus yksi 3. tason ryhmänjohtaja per 20 aikuista, yksi tai kaksi 4. tai 5. tason alipäällikköä, yksi 6.–8. tason päällikkö, 10–24 hukkaa ja 2–4 alkusutta)

Haasteluokitus

1/3

Aarteet

Vakio

Hengenlaatu

Yleensä neutraali paha

Kehittyminen

Hahmoluokan mukaan

Tasolisä

+0

Hiidet ovat 3–3½ jalan pituisia ja 40–45 naulan painoisia. Niiden silmät ovat usein sameat ja lasittuneet; silmien väri vaihtelee punaisesta keltaiseen. Ihonväri voi olla mitä tahansa keltaisesta oranssiin tai tummanpunaiseen, joskin saman heimon jäsenet ovat yleensä melko samanvärisiä. Hiisillä on tummat, useimmiten likaisenharmaat tai likaisenruskeat nahkavaatteet. Hiidet puhuvat hiidenkieltä. Ne, joiden Älykkyys-arvo on vähintään 12, osaavat myös yhteiskieltä.

Muualla kuin asuinsijoillaan kohdatut hiidet ovat yleensä sotureita. Tietolaatikossa on esitelty 1. tason soturi.


Taistelu

Elämä suurempien ja vahvempien olentojen ikeessä on opettanut hiidet hyödyntämään ainoita vahvuuksiaan, monilukuisuutta ja juonikkuutta. Rehellinen taistelu on niiden keskuudessa tuntematon käsite. Ne yrittävät hankkia etulyöntiaseman väijytyksillä, murskaavalla ylivoimalla ja kieroilla tempuilla.

Hiisillä on kehno taktiikantaju, ja luonteeltaan pelkurimaisina ne yleensä pakenevat, jos taistelu ei suju odotusten mukaan. Pätevän johtajan alaisuudessa ne voivat kuitenkin toteuttaa melko monimutkaisiakin suunnitelmia, jolloin niiden suuri lukumäärä on tappava valttikortti.

Taidot

Hiisi saa rotuhyvitystä +4 Ratsastus- ja Äänetön liike -testeihinsä. Hukalla ratsastava hiisi valitsee yleensä Valppaus-valtin sijasta Ratsain taistelu -valtin, minkä vuoksi sen Havainnointi- ja Kuuntelu-testien muuntimet pienenevät +3:sta +1:een.

Haasteluokitus

Jos hiidellä on tasoja EPH-luokissa, sen haasteluokitus on yhtä kuin sen hahmotaso –2.


Hiidet hahmoina

Hiisihahmoilla on seuraavat rotupiirteet.

Yllä kuvatulla hiisisoturilla oli ennen rotumuutoksia seuraavat kykyarvot: Vma 13, Ket 11, Ruk 12, Äly 10, Vii 9, Kar 8.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.