Naamioituminen
(Kar)

Testi

Naamioituminen-testisi tulos määrää, miten hyvin naamioitumisesi onnistuu, ja sen jälkeen muut kilpailevat testiäsi vastaan suorittamalla Havainnointi-testin. Jos kukaan ei kiinnitä sinuun huomiota, kukaan ei voi suorittaa Havainnointi-testiäkään. Jos kaikkea epäilyttävää silmällä pitävä hahmo (esimerkiksi kulkijoita kaupunginportilla tarkkaileva vartija) kiinnittää sinuun huomionsa, hänen katsotaan valitsevan Havainnointi-testissään 10:n.

Suoritat vain yhden Naamioituminen-testin yhtä taidon käyttökertaa kohden, vaikka useat katselijat suorittaisivat sitä vastaan Havainnointi-testin. Naamioituminen-testi suoritetaan sinulta salassa, joten et voi olla varma, miten hyvin onnistut.

Valeasusi uskottavuus riippuu osittain siitä, miten paljon yrität muuttaa ulkomuotoasi.

Naamioituminen-testin muuntimet

Naamioituminen

Naamioituminen-
testin muunnin

Muutoksia vain pieniin yksityiskohtiin

+5

Naamioidut vastakkaiseksi sukupuoleksi   

–2

Naamioidut eri roduksi1

–2

Naamioidut eri ikäryhmän edustajaksi1

–22

  1. Nämä muuntimet kasautuvat keskenään; käytä kaikkia tilanteeseen sopivia.

  2. Yksi tällainen sakko jokaisesta ikäryhmäerosta todellisen ikäryhmäsi ja valehahmosi ikäryhmän välillä. Ikäryhmät ovat: nuori (mikä tahansa aikuista nuorempi), aikuinen, keski-ikäinen, vanha ja ikivanha.

Jos esität jotakuta tiettyä henkilöä, ne, jotka ovat perillä hänen ulkonäöstään, saavat Havainnointi-testiinsä hyvitystä alla olevan taulukon mukaisesti. Lisäksi heidän katsotaan aina kiinnittävän sinuun huomionsa, joten he saavat aina suorittaa kilpailevan testin.

Tuttuus

Katsojan Havainnointi-testin hyvitys   

Tuntee näöltä

+4

Ystävä tai työtoveri

+6

Läheinen ystävä

+8

Puoliso tai rakastettu

+10

Yleensä katsoja suorittaa Havainnointi-testin heti tavatessaan sinut ja sen jälkeen kerran tunnissa. Jos tapaat paljon eri olentoja nopeassa tahdissa, pelinjohtaja suorittaa yhden Havainnointi-testin kerran päivässä tai tunnissa ja käyttää tavattujen olentojen keskimääräistä muunninta.

Toiminto

Naamioituminen kestää 1n3×10 minuuttia.

Uusi yritys

Uudet yritykset ovat mahdollisia. Voit toistaa epäonnistuneen naamioitumisyrityksen, mutta jos muut tietävät aiemmasta yrityksestä, he ovat tavallista epäluuloisempia.

Muuta

Ulkomuotoosi vaikuttavat loitsut, kuten hahmonvaihto, muodonmuutos, oma muodonmuutos ja valeasu, tuottavat Naamioituminen-testeihisi hyvitystä +10 (ks. loitsujen kuvaukset). Kun yrität jäljitellä tietyn yksilön ulkonäköä verho-loitsun avulla, sinun on onnistuttava Naamioituminen-testissä, johon saat hyvitystä +10. Harhantaloitsuja paljastava näentätaikuus (esimerkiksi tosinäkö) ei auta näkemään taikuudettoman naamion läpi, mutta se voi mitätöidä taikuudella tehostetun naamion taikuudelliset osat.

Kun langetat jäljitelmä-loitsun, sinun on suoritettava samassa yhteydessä Naamioituminen-testi selvittääksesi, miten näköinen jäljitelmästäsi tulee.

Jos sinulla on Vilpillisyys-valtti, saat Naamioituminen-testeihisi hyvitystä +2.

Myötävaikutus

Jos sinulla on vähintään 5 tasoa Hämäys-taidossa, saat hyvitystä +2 Naamioituminen-testeihisi, kun yrität käyttäytyä valehahmosi mukaisesti ja tiedät, että sinua tarkkaillaan.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.