Voimaseinämä

Lietsonta [voima]

Taso

Tkr/Vel 5

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)

Ilmiö

Seinämä, jonka pinta-ala on enintään yksi 10 × 10 j:n neliö/taso   

Kestoaika

1 kierros/taso (P)

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Voimaseinämä-loitsu luo näkymättömän voimaseinämän. Seinämä ei voi liikkua, se on immuuni kaikenlaisille vaurioille, ja useimmat loitsut, mukaan lukien taikuuden rauetus, eivät vaikuta siihen. Hajautus kuitenkin tuhoaa sen välittömästi, samoin kumoojavaltikka, tuhonkuula ja maagin osittelu -loitsu. Henkäysaseet ja loitsut eivät voi kulkea seinämän läpi kumpaankaan suuntaan, mutta ulottuvuusovi, kaukosiirto ja vastaavat vaikutukset voivat ohittaa sen. Seinämä tukkii niin eteeristen kuin aineellistenkin olentojen tien (joskin eteeriset olennot voivat useimmiten kiertää seinämän leijumalla sen yli tai ali, aineellisten kattojen tai lattioiden lävitse). Tuijotushyökkäykset läpäisevät voimaseinämän.

Seinämä on tasainen ja pystysuora pinta, jonka pinta-ala on enintään yksi 10 × 10 jalan neliö tasoa kohden. Seinämän on oltava muodostettaessa yhtäjaksoinen ja rikkumaton. Jos mikä tahansa esine tai olento puhkoo seinämän pintaa muodostushetkellä, loitsu epäonnistuu.

Voimaseinämä voidaan muuttaa pysyväksi pysyvyys-loitsulla.

Ainesosatekijä

Hyppysellinen värittömästä jalokivestä jauhettua tomua.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.