Tosinäkö

Näentä

Taso

Dru 7, Pap 5, Tieto 5, Tkr/Vel 6   

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Kosketus                                                                      

Kohde

Kosketettu olento

Kestoaika

1 min/taso

Laistoheitto

Tahto mitätöi (vaaraton)

Loitsunsieto

Pätee (vaaraton)

Annat loitsitulle kyvyn nähdä kaiken sellaisena kuin se todellisuudessa on. Loitsittu näkee normaalissa pimeydessä ja taikapimeydessä, havaitsee taikakeinoin kätketyt salaovet, näkee sumennus- tai siirros-vaikutuksen alaisten olentojen ja esineiden todellisen sijainnin, näkee näkymättömät olennot ja esineet normaalisti, näkee harhantaloitsujen läpi ja havaitsee muodonmuutoksilla ja muilla muutantaloitsuilla muutettujen asioiden todellisen muodon. Lisäksi loitsittu voi nähdä Eetterisfääriin (mutta ei mihinkään ulottuvuudenulkoisiin tiloihin). Tosinäöllä saadun näkökyvyn kantama on 120 jalkaa.

Tosinäkö ei kuitenkaan läpäise kiinteitä esineitä. Se ei suo loitsitulle läpivalaisunäköä tai mitään tämän vastinetta. Se ei mitätöi esteistä koituvaa näkösuojaa, ei edes sumun tai vastaavien ilmiöiden antamaa. Tosinäkö ei auta katsojaa näkemään tavanomaisten naamioitumis­keinojen läpi, havaitsemaan olentoja, jotka ovat pelkästään piilossa, tai huomaamaan tavanomaisin keinoin kätkettyjä salaovia. Lisäksi loitsun vaikutuksia ei voida tehostaa muulla taikuudella, joten tosinäköä ei voida käyttää kristallipallon välityksellä tai yhdessä selväkuulon/selvänäön kanssa.

Ainesosatekijä

Silmiin siveltävää voidetta, joka maksaa 250 kr ja on valmistettu sienijauheesta, sahramista ja rasvasta.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.