Maagin miekka

Lietsonta [voima]

Taso

Tkr/Vel 7

Osatekijät

P, E, K

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)   

Ilmiö

Yksi miekka

Kestoaika   

1 kierros/taso (P)

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Tämä loitsu luo hohtelevan, miekanmuotoisen voimakentän. Miekka voi iskeä mitä tahansa osoittamaasi ja kantamalla olevaa vihollista loitsun langetuskierrokselta alkaen. Miekka hyökkää osoittamaasi kohdetta vastaan kerran kierroksessa sinun vuorollasi. Sen hyökkäyshyvitys on yhtä kuin langettajatasosi + Äly-hyvityksesi (velhoilla) tai Kar-hyvityksesi (taikureilla), ja lisäksi se saa tehostushyvitystä +3. Koska se on voimavaikutus, se voi iskeä myös eteerisiä ja ruumiittomia olentoja. Se tuottaa 4n6+3 pistettä voimavaurioita, ja sen uhka-alue on 19–20 ja kriittisten osumien kerroin ×2.

Miekka iskee aina sinun suunnastasi. Se ei voi saada hyvitystä koukkaamisesta tai auttaa taisteluun osallistujaa saamaan sellaista. Jos miekka liikkuu loitsun kantaman ulkopuolelle tai katoaa näkyvistäsi tai jos sinä lakkaat ohjailemasta sitä, se palaa luoksesi ja jää leijumaan paikoilleen.

Voit osoittaa miekalle uuden kohteen kullakin langettamisen jälkeisellä kierroksella suorittamalla perustoiminnon. Ellet tee näin, miekka hyökkää edellisen kierroksen kohdettaan vastaan.

Miekkaa vastaan ei voida hyökätä eikä sitä voida vaurioittaa aineellisin hyökkäyksin, mutta taikuuden rauetus, hajautus, tuhonkuula ja kumoojavaltikka tehoavat siihen. Miekan PL on 13 (10, kokohyvitys +0 koska se on Keskikokoinen esine, sivuunohjaushyvitys +3).

Jos maagin miekan iskemällä olennolla on loitsunsietoa, sieto testataan, kun miekka osuu olentoon ensimmäisen kerran. Jos loitsunsieto torjuu iskun, loitsu raukeaa. Ellei torju, miekka vaikuttaa olentoon normaalisti ja täydellä voimallaan loitsun koko kestoajan.

Kanavoija

Platinainen pienoismiekka, jonka ponsi ja kourain on tehty sinkistä ja kuparista. Sen valmistaminen maksaa 250 kr.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.