Silmänkääntö (Ket)

Vain perehtyneille; haarniskan testisakko

Testi

Kun onnistut Silmänkääntö-testissä, jonka vaikeusaste on 10, voit poimia huomaamatta käteesi kolikon kokoisen esineen, joka ei ole kenenkään hallussa. Jos yrität pientä silmänkääntötemppua, esimerkiksi koetat saada kolikon katoamaan, vaikeusaste on niin ikään 10, ellei katsoja pidä tarkasti silmällä, minne esine menee.

Kun taitoa käytetään tarkan silmälläpidon alaisena, taitotestisi kilpailee tarkkailijan Havainnointi-testiä vastaan. Jos tarkkailija voittaa, voit kyllä suorittaa temppusi mutta et onnistu siinä huomaamatta.

Voit kätkeä Silmänkääntö-testin avulla vaatteisiisi pienen esineen (sellaisiksi lasketaan myös kevyet aseet ja helposti kätkettävät kantama-aseet, esimerkiksi heittonuoli, linko ja pienoisvarsijousi). Tällöin testisi kilpailee kaikkien sinua tarkkailevien olentojen Havainnointi-testejä vastaan tai kaikkien sinulle ruumiintarkastusta tekevien olentojen Etsintä-testejä vastaan. Jälkimmäisessä tapauksessa etsijä saa hyvitystä +4 Etsintä-testiinsä, koska tällainen esine on yleensä helpompi löytää kuin kätkeä. Tikari on helpompi kätkeä kuin useimmat muut kevyet aseet, joten sitä piilottaessasi saat hyvitystä +2 Silmänkääntö-testiisi. Kun piilotat erityisen pientä esinettä, kuten kolikkoa, šurikenia tai sormusta, saat Silmänkääntö-testiisi hyvitystä +4, ja paksut tai väljät vaatteet (kuten viitta) tuottavat testiin aina hyvitystä +2. Piilotetun aseen esiin vetäminen on perustoiminto, joka ei altista vapaahyökkäyksille.

Jos yrität siepata jotakin toisen olennon hallusta, Silmänkääntö-testisi vaikeusaste on 20. Olento suorittaa yrityksen huomaamiseksi Havainnointi-testin ja kilpailee sen tuloksella Silmänkääntö-testisi tulosta vastaan. Jos olento voittaa, se huomaa yrityksesi riippumatta siitä, saatko esineen siepattua vai et.

Voit käyttää Silmänkääntöä myös yleisön viihdyttämiseen niin kuin käyttäisit Esiintyminen-taitoa. Tällöin esitykseesi kuuluu silmänkääntötemppuja, jongleerausta tms.

Silmänkäännön vaikeusasteita

Silmänkäännön VA   

Tehtävä

10

Kolikon kokoisen esineen poimiminen huomaamatta käteen, kolikon saaminen katoamaan

20

Pienen esineen sieppaaminen toisen hallusta

Toiminto

Kaikki Silmänkääntö-testit ovat normaalisti perustoimintoja. Voit kuitenkin suorittaa Silmänkääntö-testin myös ilmaistoimintona, jolloin testiin lasketaan sakkoa –20.

Uusi yritys

Uudet yritykset ovat mahdollisia, mutta jos yrität epäonnistumisen jälkeen Silmänkääntöä samaa kohdetta vastaan (tai jos sinua tarkkailee sama olento, joka havaitsi ensimmäisen yrityksesi), tehtävän vaikeusaste kohoaa 10:llä.

Muuta

Jos sinulla on Varmakätisyys-valtti, saat Silmänkääntö-testeihisi hyvitystä +2.

Myötävaikutus

Jos sinulla on vähintään 5 tasoa Hämäyksessä, saat Silmänkääntö-testeihisi hyvitystä +2.

Perehtymättömät

Taitoon perehtymättömän Silmänkääntö-testi on yksinkertaisesti Ketteryys-testi. Perehtymätön ei voi onnistua missään Silmänkääntö-testissä, jonka vaikeusaste on yli 10, paitsi silloin, kun hän yrittää kätkeä esineitä vaatteisiinsa.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.