Köydenkäyttö (Ket)

Testi

Useimmat köysiin liittyvät tehtävät ovat suhteellisen yksinkertaisia. Alla olevaan taulukkoon on koottu Köydenkäyttö-testiä vaativien tehtävien vaikeusasteita:

Köydenkäytön vaikeusasteita

Köydenkäytön VA   

Tehtävä

10

Pitävä solmu

101

Kiipeilyhaan heittäminen kiinni kohteeseen

15

Erikoissolmu (esimerkiksi liukuva solmu tai vetosilmukka)   

15

Sidot köyden ympärillesi yhdellä kädellä

15

Kahden köyden pujominen yhteen

Vaihtelee

Hahmon köyttäminen

  1. vaikeusaste kohoaa 2:lla jokaisesta kiipeilyhaan heittomatkan 10 jalasta; ks. alla.

Kiipeilyhaan heittäminen kiinni kohteeseen

Kiipeilyhaan heittäminen kiinni johonkin kohteeseen vaatii Köydenkäyttö-testin (VA 10, +2 jokaisesta heittomatkan 10 jalasta; 50 jalasta alkaen vaikeusaste on kuitenkin aina 20). Jos epäonnistut enintään 4:llä, haka ei tartu vaan putoaa takaisin alas, jolloin voit yrittää uudestaan. Jos epäonnistut vähintään 5:llä, haka jää aluksi kiinni kohteeseen mutta irtoaa 1n4 kierroksen kuluttua siitä, kun sen varaan aletaan laskea painoa. Testi suoritetaan sinulta salassa, joten et tiedä, kestääkö haka painoa vai ei.

Hahmon köyttäminen

Kun sidot toisen hahmon köysiin, kaikki köytetyn hahmon mahdollisesti suorittamat Kahlekuninkuus-testit kilpailevat sinun Köydenkäyttö-testiäsi vastaan.

Koska köyttäminen on helpompaa kuin köysistä vapautuminen, saat Köydenkäyttö-testiisi hyvitystä +10. Et suorita Köydenkäyttö-testiäsi ennen kuin joku yrittää vapautua köysistään.

Toiminto

Vaihtelee. Kiipeilyhaan heittäminen on perustoiminto, joka altistaa vapaahyökkäyksille. Solmun tai erikoissolmun sitominen ja köyden sitominen itsesi ympärille yhdellä kädellä ovat täyskierrostoimintoja, jotka altistavat vapaahyökkäyksille. Kahden köyden pujominen yhteen kestää 5 minuuttia. Hahmon köyttäminen kestää 1 minuutin.

Muuta

Silkkiköysi antaa olosuhdehyvitystä +2 Köydenkäyttö-testeihin. Jos langetat mihin tahansa köyteen köyden elävöitys -loitsun, saat olosuhdehyvitystä +2 kaikkiin Köydenkäyttö-testeihin, jotka suoritat kyseisellä köydellä.

Nämä hyvitykset kasautuvat keskenään.

Jos sinulla on Varmakätisyys-valtti, saat Köydenkäyttö-testeihisi hyvitystä +2.

Myötävaikutukset


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.