Vihkiminen

Lietsonta [hyvä]

Taso

Dru 5, Pap 5

Osatekijät

P, E, A, JK

Langetusaika   

24 tuntia

Kantama

Kosketus                                                                      

Alue

Säteeltään 40 j:n huoku, jonka keskellä on kosketettu kohta   

Kestoaika   

Silmänräpäyksellinen

Laistoheitto

Ks. teksti                                                                      

Loitsunsieto

Ks. teksti                                                                      

Vihkiminen tekee jostakin paikasta, rakennuksesta tai rakennelmasta pyhän. Tällä teolla on neljä seurausta.

Ensinnäkin paikan tai rakennelman suojaksi ilmaantuu taikapiiri pahuutta vastaan -vaikutus.

Toiseksi kaikkiin siellä suoritettuihin Karisma-testeihin epäkuolleiden käännyttämiseksi lasketaan pyhyyshyvitystä +4, ja Karisma-testeihin epäkuolleiden ohjailemiseksi lasketaan sakkoa –4. Loitsunsieto ei päde tätä vaikutusta vastaan. (Loitsun druidiversiolla ei ole tätä seurausta.)

Kolmanneksi mitään ruumista, joka on haudattu vihittyyn paikkaan, ei voida muuttaa epäkuolleeksi olennoksi.

Neljänneksi voit halutessasi kytkeä vihittyyn paikkaan jonkin tietyn loitsuvaikutuksen. Loitsuvaikutus on voimassa yhden vuoden ja toimii kaikkialla vihityllä alueella riippumatta vaikutuksen normaalista kestoajasta, alueesta tai ilmiöstä. Voit valita, kohdistuuko vaikutus kaikkiin olentoihin, olentoihin, joilla on sama uskonto tai hengenlaatu kuin sinulla, vai olentoihin, joilla on jokin toinen uskonto tai hengenlaatu kuin sinulla. Kun vuosi on kulunut, valittu vaikutus lakkaa, mutta se voidaan palauttaa voimaan tai vaihtaa toiseen langettamalla vihkiminen uudestaan.

Vihittyyn paikkaan voidaan kytkeä seuraavat loitsuvaikutukset: avitus, energiankestävyys, esteetön liike, hiljaisuus, kielten lahja, kiro, luonnonvoimien sieto, näkyväksiteko, pahuuden paljastus, pelon herätys, pelon hälvennys, pimeys, päivänvalo, siunaus, suoja energialta, surmalta suojelu, syvä pimeys, taikuuden paljastus, taikuuden rauetus, ulottuvuusankkuri, valheentunnistus ja valheeton vyöhyke. Laistoheitot ja loitsunsieto voivat suojata näiden loitsujen vaikutuksilta. (Ks. lisätietoa loitsujen kuvauksista.)

Alueella voi vaikuttaa vain yksi vihkiminen-loitsu (ja siihen kytketty loitsuvaikutus) kerrallaan.

Vihkiminen torjuu saastutuksen mutta ei raueta sitä.

Ainesosatekijä

Vähintään 1 000 kr:n arvosta yrttejä, öljyjä ja suitsuketta ja lisäksi 1 000 kr/vihittävään alueeseen kytkettävän loitsun taso.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.