Vartiokeinot

Estäntä

Taso

Tkr/Vel 6

Osatekijät

P, E, A, K

Langetusaika   

30 minuuttia

Kantama

Kaikkialla vartioidulla alueella   

Alue

Enintään 200 j2/taso (M)

Kestoaika   

2 tuntia/taso (P)

Laistoheitto

Ks. teksti                                                                      

Loitsunsieto

Ks. teksti                                                                      

Tätä voimallista loitsua käytetään etupäässä puolustamaan langettajan linnoitusta tai muuta tukikohtaa. Loitsulla voidaan vartioida 200:aa neliöjalkaa langettajatasoa kohden. Vartioitu alue voi ulottua enintään 20 jalan korkeuteen, ja alue on vapaasti muovattavissa. Voit vartioida useita linnoituksesi kerroksia jakamalla alueen kerrosten kesken. Jotta voisit langettaa tämän loitsun, sinun on oltava jossakinpäin vartioitavaa aluetta. Loitsu luo vartioitavalle alueelle seuraavat taikavaikutukset:

Sumu

Linnoituksen käytävät täyttyvät sumulla, joka rajoittaa näkyvyyden naapuriruutuihin (pimeänäkö ei auta asiaa). Naapuriruuduissa olevilla olennoillakin on näkösuojaa (20 %:n ohihyökkäysmahdollisuus). Tätä kauempana olevat olennot ovat täydellisessä näkösuojassa (50 %:n ohihyökkäys­mahdollisuus, eikä hyökkääjä voi paikantaa kohdetta näkökykynsä avulla). Laistoheitto: Ei ole. Loitsunsieto: Ei.

Loihtolukot

Kaikki vartioidulla alueella olevat ovet menevät loihtolukkoon. Laistoheitto: Ei ole. Loitsunsieto: Ei.

Seitit

Kaikki alueella olevat portaat peittyvät kauttaaltaan seitteihin. Nämä seitit ovat muutoin samanlaisia kuin seitti-loitsun luomat rihmat, mutta ne kasvavat takaisin 10 minuutissa, jos ne poltetaan tai revitään vartiokeinot-loitsun voimassaoloaikana. Laistoheitto: Refleksi mitätöi; ks. seitti-loitsun teksti. Loitsunsieto: Ei.

Sekavoitus

Paikoissa, joista voidaan lähteä eri suuntiin – esimerkiksi käytävien risteyskohdissa ja haaraumissa – on voimassa suppea sekavoituksen tapainen vaikutus. Sen ansiosta on 50 %:n mahdollisuus, että tunkeilijat uskovat lähtevänsä päinvastaiseen suuntaan kuin he todellisuudessa lähtevät. Tämä on mieleen kohdistuva kiehdontavaikutus. Laistoheitto: Ei ole. Loitsunsieto: Kyllä.

Kadonneet ovet

Yksi ovi langettajatasoa kohden naamioidaan mykällä kuvajaisella näyttämään tavalliselta seinänkaistaleelta. Laistoheitto: Tahdolla harhaksi tunnistaminen (vaatii vuorovaikutusta). Loitsunsieto: Ei.

Lisäksi voit sijoittaa loitsun alueelle yhden viidestä alla kuvatusta taikavaikutuksesta:

1. Tanssivat valot neljään käytävään. Voit määrittää kullekin valolle yksinkertaisen liikeradan, jota se toistaa niin pitkään kuin vartiokeinot-loitsu kestää. Laistoheitto: Ei ole. Loitsunsieto: Ei.

2. Taikasuu kahteen paikkaan. Laistoheitto: Ei ole. Loitsunsieto: Ei.

3. Löyhkäpilvi kahteen paikkaan. Pilvet ilmaantuvat osoittamiisi paikkoihin, ja jos tuuli hälventää ne vartiokeinot-loitsun kestäessä, ne ilmestyvät 10 minuutin kuluttua takaisin. Laistoheitto: Sitkeys mitätöi; ks. löyhkäpilvi-loitsun teksti. Loitsunsieto: Ei.

4. Tuulenvihuri yhteen käytävään tai huoneeseen. Laistoheitto: Sitkeys mitätöi. Loitsunsieto: Kyllä.

5. Salaisvaikutus yhteen paikkaan. Kaikki olennot, jotka saapuvat valitsemallesi enintään 5 neliöjalan alueelle tai kulkevat sen läpi, altistuvat salaisvaikutuksen ehdotukselle. Laistoheitto: Tahto mitätöi. Loitsunsieto: Kyllä.

Koko vartiokeinot-loitsun alue säteilee vahvaa estäntätaikuutta. Taikuuden rauetus, joka langetetaan johonkin tiettyyn vaikutukseen, poistaa onnistuessaan vain tuon vaikutuksen. Onnistunut maagin osittelu hävittää kaikki vartiokeinot-loitsun vaikutukset.

Ainesosatekijä

Palavaa suitsuketta, hiven tulikiveä ja öljyä, solmuinen narunpätkä ja tilkka verta.

Kanavoija

Pieni hopeasauva.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.