Tuulenvihuri

Lietsonta [ilma]

Taso

Dru 2, Tkr/Vel 2

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

60 j

Ilmiö

Juovanmuotoinen tuulenpuuska, joka huokuu langettajasta poispäin kantaman rajalle asti

Kestoaika   

1 kierros                                                                     

Laistoheitto

Sitkeys mitätöi

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Tämä loitsu synnyttää rajun tuulenpuuskan (noin 50 v/t), joka lähtee liikkeelle luotasi ja vaikuttaa kaikkiin reitillään oleviin olentoihin.

Maan kamaralla oleva Hyvin pieni tai sitä pienempi olento kaatuu tuulen voimasta kumoon, kierii 1n4×10 jalkaa taaksepäin ja kärsii 1n4 pistettä tainnuttavia vaurioita 10:tä jalkaa kohden. Lentävä Hyvin pieni tai sitä pienempi olento kulkeutuu tuulen viemänä 2n6×10 jalkaa taaksepäin ja kärsii tuulen riepottelusta 2n6 pistettä tainnuttavia vaurioita.

Maan kamaralla oleva Pieni olento kaatuu tuulen voimasta kumoon, ja lentävä Pieni olento kulkeutuu tuulen viemänä 1n6×10 jalkaa taaksepäin.

Maan kamaralla oleva Keskikokoinen olento ei kykene liikkumaan tuulta päin, ja lentävä Keskikokoinen olento kulkeutuu tuulen viemänä 1n6×5 jalkaa taaksepäin.

Isot ja sitä suuremmat olennot voivat liikkua tuulenvihurin ilmiön alueella normaalisti.

Tuulenvihuri ei voi kuljettaa olentoa loitsun kantaman ulkopuolelle.

Kaikki olennot kokoon katsomatta saavat tuulenvihurin alueella sakkoa –4 kantamahyökkäyksiinsä ja Kuuntelu-testeihinsä.

Tuuli sammuttaa automaattisesti kaikki kynttilät, soihdut ja vastaavat suojaamattomat liekit. Suojatut liekit, kuten lyhtyjen tulet, alkavat lepattaa rajusti, ja tuulella on 50 %:n mahdollisuus sammuttaa ne.

Mainittujen vaikutusten lisäksi tuulenvihuri voi saada aikaan kaikkea mitä tavallinen tuulenpuuskakin. Se voi nostattaa pistelevän hiekka- tai pölypilven, lietsoa tulta, kaataa hataria katoksia ja ripustuksia, keikuttaa veneitä ja kuljettaa kaasuja ja huuruja kantamansa rajalle asti.

Tuulenvihuri voidaan muuttaa pysyväksi pysyvyys-loitsulla.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.