Tuliansa

Estäntä [tuli]

Taso

Dru 2, Tkr/Vel 4

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

10 minuuttia

Kantama

Kosketus                                                                      

Kohde

Kosketettu esine

Kestoaika   

Pysyvä kunnes laukaistaan (P)   

Laistoheitto

Refleksi puolittaa; ks. teksti

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Tuliansa tuottaa liekkiräjähdyksen, kun joku asiaankuulumaton avaa loitsun suojaaman esineen. Loitsulla on mahdollista suojata mikä tahansa esine, joka voidaan avata ja sulkea.

Kun langetat tuliansan, valitset jonkin kohdan esineestä loitsun alkupisteeksi. Kun joku muu kuin sinä avaa esineen, liekkiräjähdys täyttää loitsun alkupistettä ympäröivän alueen 5 jalan säteeltä. Liekit tuottavat 1n4 pistettä tulivaurioita +1 pisteen langettajatasoasi kohden (kuitenkin enintään +20). Ansan suojaama esine ei vahingoitu räjähdyksessä.

Tuliansalla varustettuun esineeseen ei voida langettaa muita sulkemis- tai vartiointiloitsuja.

Tuliansaa ei voida ohittaa kolkutus-loitsulla. Epäonnistunut taikuuden rauetus -loitsu ei räjäytä ansaa.

Veden alla ansa tuottaa puolet normaaleista vaurioistaan ja synnyttää suuren höyrypilven.

Sinä voit käyttää tuliansalla varustamaasi esinettä ansaa laukaisematta, samoin kuin kaikki olennot, jotka saatat esineen kanssa sopusointuun langetushetkellä. Sopusointuun saattamiseen liittyy usein tunnussana, jonka voit kertoa liittolaisillesi.

Huomautus: Tuliansaa ja muita vastaavia taika-ansoja on vaikea havaita ja purkaa. Rosvo voi ainoana hahmoluokkana käyttää Etsintä-taitoa tuliansan löytämiseen ja Laitteen purkaminen -taitoa sen tyhjäksi tekemiseen. Kummankin testin vaikeusaste on 25 + loitsutaso (joten druidin tuliansan vaikeusaste on 27 ja oppiloitsuversion VA 29).

Ainesosatekijä

Puoli naulaa kultapölyä (hinta 25 kr), joka sirotellaan suojattavan esineen päälle.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.