Suoja pahuudelta

Estäntä [hyvä]

Taso

Hyvyys 1, Pal 1, Pap 1, Tkr/Vel 1   

Osatekijät

P, E, A/JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Kosketus                                                                      

Kohde

Kosketettu olento

Kestoaika   

1 min/taso (P)

Laistoheitto

Tahto mitätöi (vaaraton)

Loitsunsieto

Ei; ks. teksti

Tämä loitsu suojaa kohdettaan pahojen olentojen hyökkäyksiltä, mielenhallinnalta ja esiinloihdituilta olennoilta. Se luo suojamuurin, joka ympäröi loitsittua 1 jalan etäisyydellä. Muuri liikkuu loitsitun myötä ja vaikuttaa kolmella tavalla.

Ensinnäkin loitsittu saa sivuunohjaushyvitystä +2 panssariluokkaansa pahojen olentojen hyökkäyksiä vastaan ja sietohyvitystä +2 laistoihinsa pahojen olentojen luomia vaikutuksia vastaan.

Toiseksi suojamuuri torjuu kaikki yritykset vallata suojattu olento (esimerkiksi taikaruukku-hyökkäyksellä) tai hallita sen mieltä (mielenhallinnaksi lasketaan myös sellaiset kiehdonta [lumous]- ja kiehdonta [pakotus] -vaikutukset, joiden avulla langettaja voi ohjailla loitsittua jatkuvasti, kuten ylivalta ihmisolioon). Suoja pahuudelta ei estä mielenhallinta­vaikutuksia kohdistumasta loitsittuun, mutta se tukahduttaa ne loitsun kestoajaksi. Jos suoja pahuudelta päättyy ennen mielenhallinta­vaikutusta, hallintaloitsun langettaja voi sen jälkeen ohjailla olentoa. Samoin suojamuuri pitää loitolla olennon valtaamista yrittävän sielun mutta ei aja sitä pois, jos se on vallannut olennon jo ennen loitsun langetusta. Tämä toinen vaikutustapa tehoaa hyökkääjien hengenlaadusta riippumatta.

Kolmanneksi loitsu estää esiinloihdittuja olentoja koskemasta suojattuun olentoon. Niinpä esiinloihdittujen olentojen kehoasehyökkäykset epäonnistuvat ja olennot ylipäätään kavahtavat suojatun olennon koskettamista. Sellaiset esiinloihditut olennot, jotka ovat hengenlaadultaan hyviä, ovat immuuneja tälle vaikutukselle. Suoja esiinloihdittujen olentojen kosketukselta kumoutuu, jos suojattu olento hyökkää torjutun olennon kimppuun tai yrittää pakottaa suojamuurin sitä vasten. Jos esiinloihditulla olennolla on loitsunsietoa, se voi yrittää läpäistä muurin ja koskettaa suojattua olentoa.

Oppiloitsun ainesosatekijä

Pieni määrä hopeajauhetta, joka ripotellaan suojattavan olennon ympärille säteeltään 3 jalan ympyräksi.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.