Kiviseinämä

Loihdinta (luonti) [maa]

Taso

Dru 6, Maa 5, Pap 5, Tkr/Vel 5

Osatekijät

P, E, A/JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Ilmiö

Kiviseinämä, jonka pinta-ala on enintään 5 × 5 j/taso (M)

Kestoaika

Silmänräpäyksellinen

Laistoheitto

Ks. teksti                                                                      

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Tämä loitsu luo kiviseinämän, joka sulautuu sitä ympäröiviin kivipintoihin. Kiviseinämän paksuus on 1 tuuma neljää langettajatasoa kohden, ja sen pinta-ala voi olla enintään 5 × 5 jalkaa langettajatasoa kohden. Voit kaksinkertaistaa seinämän pinta-alan puolittamalla sen paksuuden. Seinämää ei voida loihtia samaan tilaan minkään olennon tai toisen esineen kanssa.

Toisin kuin rautaseinämästä, kiviseinämästä voidaan luoda miltei minkämuotoinen tahansa. Luotavan seinämän ei tarvitse olla pystysuora eikä sillä tarvitse olla lujaa perustaa, mutta sen ympärillä on oltava vankkaa kiveä, johon se voi sulautua. Sen avulla voidaan tehdä esimerkiksi silta tai luiska. Jos ylitystarkoituksiin luodun seinämän pituus on yli 20 jalkaa, siitä täytyy tehdä kaareva ja sille pitää muovata tukipilareita. Tämä vaatimus puolittaa seinämän enimmäispinta-alan. Seinämään voidaan muovata karkea sakaraharja tai vastaava rintavarustus, mutta tällöinkin pinta-ala puolittuu.

Seinämä voidaan tuhota normaalien kiviseinien tapaan esimerkiksi hajautus-loitsulla tai moukaroimalla. Kullakin 5 × 5 jalan seinämänkohdalla on 15 kestopistettä paksuustuumaa kohden ja lujuutta 8. Jos jonkin kohdan kestopisteet putoavat 0:aan, siihen syntyy aukko. Jos seinämä yritetään murtaa yhdellä voiman­ponnistuksella, Voimakkuus-testin vaikeusaste on 20 + langettajataso.

Liikkuvia olentoja on mahdollista saada kiviseinämän avulla satimeen, jos seinämä muovataan siten, että olennot jäävät saarroksiin sen sisään. Olennot voivat välttää vangiksi jäämisen onnistuneella Refleksi-laistolla.

Oppiloitsun ainesosatekijä

Pieni graniitinkappale.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.