Kivi liejuksi

Muutanta [maa]

Taso

Dru 5, Tkr/Vel 5

Osatekijät

P, E, A/JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Alue

Enintään kaksi 10 × 10 × 10 j:n kuutiota/taso (M)   

Kestoaika   

Pysyvä; ks. teksti

Laistoheitto

Ks. teksti                                                                      

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Tämä loitsu muuttaa tavallisen, työstämättömän kiven vastaavaksi määräksi liejua. Loitsu ei vaikuta kiveen, jossa on taikuutta. Luotavan liejualueen syvyys voi olla enintään 10 jalkaa. Olento, joka ei kykene keijumaan, lentämään tai muulla keinoin vapautumaan liejusta, vajoaa siihen vyötäröään tai rintaansa myöten, jolloin olennon nopeus laskee 5 jalkaan ja se saa sakkoa –2 hyökkäysheittoihinsa ja panssari­luokkaansa. Liejun päälle heitetyt oksat voivat kannatella olentoja, jotka pystyvät kiipeämään niiden päälle. Olennot, joiden jalat ulottuvat liejualueen pohjaan, voivat kahlata alueen läpi 5 jalan nopeudella.

Jos kivi liejuksi langetetaan luolan tai tunnelin kattoon, lieju putoaa lattialle ja leviää lammikoksi, jonka syvyys on 5 jalkaa. Putoava lieju ja sitä seuraava sortuma tuottavat 8n6 pistettä ruhjontavaurioita kaikille suoraan alla oleville, joskin onnistuminen Refleksi-laistossa puolittaa vauriot.

Linnat ja muut ja suuret kivirakennukset ovat tavallisimmin immuuneja tämän loitsun vaikutukselle, koska kivi liejuksi ei vaikuta työstettyyn kiveen eikä ulotu kyllin syvälle horjuttaakseen tällaisten rakennusten perustuksia. Pienten rakennusten ja rakennelmien perustukset ovat kuitenkin usein niin lähellä maanpintaa, että loitsu voi vaurioittaa niitä tai jopa romahduttaa ne osittain.

Lieju pysyy liejuna, kunnes se palautetaan alkuperäiseksi aineeksi – joskaan ei välttämättä alkuperäiseen muotoon – onnistuneella taikuuden rauetus- tai lieju kiveksi -loitsulla. Lieju kuivuu tavalliseksi savimaaksi muutamassa päivässä. Tarkka kuivumisaika riippuu auringonpaisteesta, tuulesta ja veden imeytymisestä ympäristöönsä.

Oppiloitsun ainesosatekijä

Savea ja vettä.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.