Köyden elävöitys

Muutanta

Taso

Brd 1, Tkr/Vel 1

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Kohde

Yksi köysimäinen esine, jonka pituus on enintään 50 j + 5 j/taso; ks. teksti

Kestoaika

1 kierros/taso

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Voit elävöittää elottoman köyden tai köydenkaltaisen esineen. Ilmoitettu enimmäispituus koskee 1 tuuman paksuista köyttä.

Vähennä enimmäispituutta 50 %:lla köyden jokaisesta ylimääräisestä paksuustuumasta ja lisää sitä 50 %:lla aina, kun köyden paksuus puolittuu.

Köydelle voidaan antaa käskyt "kieppi" (jolloin se muodostaa siistin kieppikasan), "kieppi ja solmu", "silmukka", "silmukka ja solmu", "köytä ja solmi" ja näiden vastakohdat ("pura kieppi" jne.). Voit antaa yhden käskyn kierrosta kohden liikkumistoimintona niin kuin suuntaisit voimassa olevan loitsun.

Köysi voi köyttää vain sellaisen olennon tai esineen, joka on enintään 1 jalan päässä köydestä (köysi ei voi kiemurrella pois paikaltaan), joten köysi on heitettävä aiotun kohteen lähelle. Tämä vaatii onnistuneen kantamakosketushyökkäyksen (kantamaporras 10 jalkaa). Tyypillisellä 1 tuuman paksuisella hamppuköydellä on 2 kestopistettä, sen PL on 10, ja sen katkaiseminen käsivoimin vaatii Voimakkuus-testin (VA 23). Köysi ei tuota vaurioita, mutta sillä voidaan kampittaa kumoon tai saattaa takerruksiin yksi vihollinen, joka epäonnistuu Refleksi-laistoheitossa. Tällä loitsulla köytetyn, loitsujen langetukseen kykenevän olennon on onnistuttava Keskittyminen-testissä (VA 15) voidakseen langettaa loitsun. Takerruksissa oleva olento voi kiemurrella vapaaksi Kahlekuninkuus-testillä (VA 20).

Itse köydessä ja sen mahdollisissa solmuissa ei ole taikuutta.

Tämä loitsu antaa hyvitystä +2 kaikkiin elävöitettyä köyttä käytettäessä suoritettuihin Köydenkäyttö-testeihin.

Tämä loitsu ei voi elävöittää minkään olennon yllä olevia tai kantamia esineitä.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.