Huurumuoto

Muutanta

Taso

Brd 3, Ilma 3, Tkr/Vel 3

Osatekijät

E, A/JK

Langetusaika   

perustoiminto

Kantama

Kosketus

Kohde

Kosketettu vapaaehtoinen ruumiillinen olento                  

Kestoaika   

2 min/taso (P)

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde

Loitsittu ja kaikki sen varusteet muuttuvat aineettomiksi, utuisiksi ja läpikuultaviksi. Sen aineellinen haarniska (myös kehopanssari) muuttuu hyödyttömäksi, mutta sen koko, Ketteryys, sivuun­ohjaushyvitykset ja voimavaikutusten tuottamat haarniskahyvitykset vaikuttavat normaalisti.

Loitsittu saa vauriovähennystä 10/taika ja muuttuu immuuniksi myrkyille ja kriittisille osumille. Se ei voi hyökätä eikä langettaa loitsuja, joissa on puhe-, ele-, aines- tai kanavoija­osatekijä. (Näitä rajoituksia voidaan kiertää alustamalla loitsuja Äänetön loitsu-, Eleetön loitsu- tai Ainesten sivuutus -valtin avulla.) Lisäksi loitsittu menettää yliluonnolliset kykynsä siksi aikaa, kun on huurumuodossa. Jos loitsittu on langettanut kosketusta odottavan kosketusloitsun, se purkautuu vaarattomasti huurumuodon astuessa voimaan.

Huurumuotoinen olento ei voi juosta, mutta se voi lentää 10 jalan nopeudella (lentoketteryys täydellinen). Se voi kulkea pienten kolojen, kapeiden aukkojen ja jopa halkeamien läpi kaikkine yllään ja käsissään pitämine varusteineen. Loitsittu altistuu tuulen vaikutuksille eikä voi liikkua veteen tai muihin nesteisiin. Se ei voi myöskään käsitellä tai aktivoida esineitä, ei niitäkään, joita se kantaa. Jatkuvasti aktivoituina olevat esineet pysyvät aktivoituina huurumuodossakin, joskin niiden vaikutukset voivat muuttua merkityksettömiksi.

Oppiloitsun ainesosatekijä

Harsokangastilkku ja savukiehkura.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.