Varguili

Koko/tyyppi

Pieni vierasolio (paha, sfäärinulkoinen)

Kestonoppia

1n8+1 (5 kp)

Aloite

+1

Nopeus

Lento 30 j (6 ruutua) (hyvä)

Panssariluokka

12 (+1 koko, +1 Ket), kosketus 11, valmistautumaton 11   

Perushyökkäys/paini   

+1/–3

Hyökkäys

Puraisu +3 lähitaistelu (1n4 plus myrkky)

Täyshyökkäys

Puraisu +3 lähitaistelu (1n4 plus myrkky)

Tila/ulottuma

5 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Kirkaisu, suudelma, myrkky

Erikoisominaisuudet

Pimeänäkö 60 j

Laistot

Sitk +3, Ref +3, Tahto +3

Kyvyt

Vma 10, Ket 13, Ruk 12, Äly 5, Vii 12, Kar 8

Taidot

Havainnointi +5, Kovistelu +3, Kuuntelu +5, Piiloutuminen +11, Äänetön liike +7

Valtit

AsetaituruusL, Salavihkaisuus

Esiintymisympäristö

Hengenlaadultaan paha sfääri

Järjestäytyminen

Joukko (2–5) tai lauma (6–11)

Haasteluokitus

2

Aarteet

Ei ole

Hengenlaatu

Aina neutraali paha

Kehittyminen

2–3 KN (Pieni)

Tasolisä

Varguili on hiukan ihmisen päätä suurempi – noin 18 tuuman korkuinen – ja sen siipien kärkiväli on 4 jalkaa. Se painaa noin 10 naulaa.

Varguilit puhuvat pätsinkieltä.


Taistelu

Varguili puree rosoreunaisilla hampaillaan, mutta vielä suurempi vaara ovat sen erikoishyökkäykset. Varguilin kehoaseet, kuten myös muut sen mahdollisesti käyttelemät aseet, katsotaan hengenlaadultaan pahoiksi, kun selvitetään niiden kykyä sivuuttaa vauriovähennys.

Kirkaisu (Yl)

Puremisen sijasta varguili voi avata suunsa luonnottoman suureksi ja päästää kauhean kirkaisun. Kaikkien olentojen 60 jalan säteellä (paitsi muiden varguilien), jotka kuulevat kirkaisun ja näkevät varguilin selvästi, on suoritettava Sitkeys-laisto (VA 12). Olento, joka epäonnistuu laistossa, jähmettyy kauhusta 2n4 kierrokseksi tai kunnes varguili hyökkää sitä vastaan, siirtyy kantaman ulkopuolelle tai poistuu sen näkyvistä. Jähmetetty olento altistuu myös varguilin suudelmalle (ks. alla). Olento, joka onnistuu laistossa, on immuuni kyseisen varguilin kirkaisulle seuraavat 24 tuntia. Kirkaisu on mieleen kohdistuva pelkovaikutus. Laiston vaikeusaste on Ruumiinkunto-pohjainen, ja siihen sisältyy +1:n rotuhyvitys.

Suudelma (Yl)

Varguili voi suudella jähmetettyä kohdetta, jos se onnistuu lähitaistelu­kosketushyökkäyksessä. Suudellun vihollisen on onnistuttava Sitkeys-laistossa (VA 15) tai siitä tulee kauhean muodonmuutoksen myötä varguili viimeistään 24 tunnin kuluttua (usein jo paljon tätä aiemmin – määritä jokaisen muutosvaiheen pituus heittämällä 1n6).

Ensinnäkin uhri menettää hiuksensa 1n6 tunnissa. Tätä seuraavien 1n6 tunnin aikana sen korvat muuttuvat nahkaisiksi siiviksi, sen leuasta ja päänahasta työntyy esiin lonkeroita, ja sen hampaat kasvavat pitkiksi ja teräviksi. Tätä seuraavien 1n6 tunnin aikana sen Älykkyydestä ja Karismasta riistetään 1 piste tuntia kohden (kuitenkin vähintään 3 pistettä). Tätä seuraavien 1n6 tunnin jälkeen muodonmuutos on täydellinen: uhrin pää irtoaa ruumiista (joka kuolee saman tien) ja muuttuu varguiliksi. Auringonvalo pysäyttää muutoksen ja päivänvalo-loitsu viivyttää sitä, mutta muutoksen jäljet voidaan pyyhkiä vain taudinkarkotuksella. Laiston vaikeusaste on Ruumiinkunto-pohjainen, ja siihen sisältyy +4:n rotuhyvitys.

Myrkky (Po)

Haava, Sitkeys VA 12 tai varguilin tuottamat puraisuvauriot eivät parane luonnollista tietä eivätkä taikakeinoin. Myrkyn mitätöinti- tai terveytys-loitsu poistaa tämän vaikutuksen, ja myrkyn viivytys mahdollistaa parantamisen taikakeinoin. Laiston vaikeusaste on Ruumiinkunto-pohjainen, ja siihen sisältyy +1:n rotuhyvitys.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.