Manalainen


Manalainen

Kauhumanalainen

Koko/tyyppi

Keskikokoinen epäkuollut (ruumiiton)

Iso epäkuollut (ruumiiton)

Kestonoppia

5n12 (32 kp)

16n12 (104 kp)

Aloite

+7

+13

Nopeus

Lento 60 j (12 ruutua) (hyvä)

Lento 60 j (12 ruutua) (hyvä)

Panssariluokka

15 (+3 Ket, +2 sivuunohjaus),
kosketus 15, valmistautumaton 12

25 (–1 koko, +9 Ket, +7 sivuunohjaus),
kosketus 25, valmistautumaton 16

Perushyökkäys/paini   

+2/–

+8/–

Hyökkäys

Ruumiiton kosketus +5 lähitaistelukosketus
(1n4 plus 1n6 Ruumiinkunnon riisto)

Ruumiiton kosketus +16 lähitaistelukosketus
(2n6 plus 1n8 Ruumiinkunnon riisto)

Täyshyökkäys

Ruumiiton kosketus +5 lähitaistelu
(1n4 plus 1n6 Ruumiinkunnon riisto)

Ruumiiton kosketus +16 lähitaistelu
(2n6 plus 1n8 Ruumiinkunnon riisto)

Tila/ulottuma

5 j/5 j

10 j/10 j

Erikoishyökkäykset

Ruumiinkunnon riisto, sikiäminen

Ruumiinkunnon riisto, sikiäminen

Erikoisominaisuudet

Pimeänäkö 60 j, voimattomuus päivänvalossa,   
epäkuolleen tyyppipiirteet, ruumiittoman tyyppipiirteet, käännytyksensieto +2,
luonnoton aura

Pimeänäkö 60 j, voimattomuus päivänvalossa,   
epäkuolleen tyyppipiirteet, ruumiittoman tyyppipiirteet, elovainu 60 j, luonnoton aura

Laistot

Sitk +1, Ref +4, Tahto +6

Sitk +5, Ref +14, Tahto +14

Kyvyt

Vma Ø, Ket 16, Ruk Ø, Äly 14, Vii 14, Kar 15

Vma Ø, Ket 28, Ruk Ø, Äly 17, Vii 18, Kar 24

Taidot

Aikeen aavistus +8, Diplomatia +6, Eränkäynti +2 (jälkiä seurattaessa +4), Etsintä +10, Havainnointi +12, Kovistelu +10, Kuuntelu +12, Piiloutuminen +11

Aikeen aavistus +23, Diplomatia +9, Eränkäynti +4 (jälkiä seurattaessa +6), Etsintä +22, Havainnointi +25, Kovistelu +26, Kuuntelu +25, Piiloutuminen +24, Tietämys (uskonto) +22

Valtit

Nopea aloiteL, Sokkotaistelu, Taistelurefleksit, ValppausL

Harjaantunut kehoasehyökkäys (ruumiiton kosketus), Liikkuvuus, Ketterä hyökkäys, Nopea aloiteL, Sokkotaistelu, Taistelurefleksit, ValppausL, Väistely

Esiintymisympäristö

Mikä tahansa

Mikä tahansa

Järjestäytyminen

Erakko, joukko (2–5) tai lauma (6–11)

Erakko

Haasteluokitus

5

11

Aarteet

Ei ole

Ei ole

Hengenlaatu

Aina lainkuuliais-paha

Aina lainkuuliais-paha

Kehittyminen

6–10 KN (Keskikokoinen)

17–32 KN (Iso)

Tasolisä

Manalainen on pahuudesta ja pimeydestä siinnyt ruumiiton olento. Sen mustasta hahmosta voi erottua aseiden ja varuksien ääriviivoja. Tämä ei vaikuta sen panssariluokkaan tai taistelukykyihin vaan on vain jälki siitä, miltä olento näytti eläessään.

Manalainen on osapuilleen ihmisen pituinen ja vanha manalainen isohisen kokoinen. Koska manalaiset ovat ruumiittomia, ne eivät paina mitään.

Manalaiset puhuvat yhteiskieltä ja pätsinkieltä.


Taistelu

Sekä manalaisella että kauhumanalaisella on seuraavat kyvyt:

Luonnoton aura (Yl)

Niin villit kuin kesytetytkin eläimet aistivat manalaisen luonnottoman läsnäolon 30 jalan päästä. Ne eivät tule vapaaehtoisesti sen lähemmäs ja muuttuvat pakokauhuisiksi, jos ne pakotetaan tulemaan. Ne pysyvät pakokauhuisina niin kauan kuin ovat kantaman sisäpuolella.

Voimattomuus päivänvalossa (Po)

Manalaiset ovat täysin voimattomia luonnollisessa päivänvalossa ja pakenevat sitä pimeyteen (päivänvalo-loitsun luoma valo ei vaikuta niihin).


Manalainen 

Ruumiinkunnon riisto (Yl)

Elollisten olentojen, joihin manalainen osuu ruumiittomalla kosketushyökkäyksellään, on onnistuttava Sitkeys-laistossa (VA 14) tai niiltä riistetään 1n6 pistettä Ruumiinkuntoa. Laiston vaikeusaste on Karisma-pohjainen. Jokainen tällainen onnistunut hyökkäys tuo manalaiselle 5 tilapäistä kestopistettä.

Sikiäminen (Yl)

Kaikki manalaisen surmaamat ihmisoliot muuttuvat manalaisiksi 1n4 kierroksessa. Surmatun ihmisolion ruumis säilyy ennallaan ja elottomana, mutta sen sielu erkanee ruumiista ja muuttuu epäkuolleeksi. Manalainen voi käskeä tällä tavoin luomiaan sikiöitä kuin orjia, kunnes se tuhotaan. Sikiöillä ei ole mitään niistä kyvyistä, jotka niillä oli eläessään.


Kauhumanalainen

Vanhimmat ja häijyimmät manalaiset vaanivat unohdettujen temppelien uumenissa ja muissa hylätyissä paikoissa. Ne aistivat elolliset tunkeilijat ja himoitsevat niitä ravinnokseen. Kauhumanalainen on kokoonsa nähden yliluonnollisen vikkelä – se voi iskeä Ketterä hyökkäys -valttinsa ja luontaisen ulottumansa turvin ja sulautua sitten taas varjoihin tai seiniin.

Elovainu (Yl)

Kauhumanalainen havaitsee ja paikantaa elolliset olennot 60 jalan säteellä aivan kuin sillä olisi sokkonäkö-kyky. Se myös aistii automaattisesti olentojen elinvoimaisuuden niin kuin se olisi langettanut vainajavahdin.

Ruumiinkunnon riisto (Yl) 

Elollisten olentojen, joihin kauhumanalainen osuu ruumiittomalla kosketushyökkäyksellään, on onnistuttava Sitkeys-laistossa (VA 14) tai niiltä riistetään 1n8 pistettä Ruumiinkuntoa. Laiston vaikeusaste on Karisma-pohjainen. Jokainen tällainen onnistunut hyökkäys tuo vanhalle manalaiselle 5 tilapäistä kestopistettä.

Sikiäminen (Yl) 

Kaikki kauhumanalaisen surmaamat ihmisoliot muuttuvat manalaisiksi 1n4 kierroksessa. Surmatun ihmisolion ruumis säilyy ennallaan ja elottomana, mutta sen sielu erkanee ruumiista ja muuttuu epäkuolleeksi. Vanha manalainen voi käskeä tällä tavoin luomiaan sikiöitä kuin orjia, kunnes se tuhotaan. Sikiöillä ei ole mitään niistä kyvyistä, jotka niillä oli eläessään.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.