Kuristaja

Koko/tyyppi

Pieni epäsikiö

Kestonoppia

3n8+3 (16 kp)

Aloite

+6

Nopeus

20 j (4 ruutua), kiipeäminen 10 j

Panssariluokka

17 (+1 koko, +2 Ket, +4 kehopanssari), kosketus 13, valmistautumaton 15   

Perushyökkäys/paini   

+2/+5

Hyökkäys

Lonkero +6 lähitaistelu (1n3+3)

Täyshyökkäys

2 lonkeroa +6 lähitaistelu (1n3+3)

Tila/ulottuma

5 j/10 j

Erikoishyökkäykset

Harjaantunut tarttuminen, puserrus 1n3+3

Erikoisominaisuudet

Pimeänäkö 60 j, vikkelyys

Laistot

Sitk +2, Ref +5, Tahto +4

Kyvyt

Vma 16, Ket 14, Ruk 13, Äly 4, Vii 13, Kar 7

Taidot

Kiipeily +13, Piiloutuminen +10, Äänetön liike +6

Valtit

Nopea aloiteL, Salamarefleksit, Salavihkaisuus

Esiintymisympäristö

Maan alla

Järjestäytyminen

Erakko

Haasteluokitus

2

Aarteet

1/10 kolikoista; kalleudet 50 %; esineet 50 %

Hengenlaatu

Yleensä kaoottis-paha

Kehittyminen

4–6 KN (Pieni); 7–12 KN (Keskikokoinen)

Tasolisä

Tämä pieni säälimätön saalistaja vaanii maan alla ja tarttuu mihin tahansa ohi kulkevaan olentoon. Sen käsissä ja jaloissa on piikikkäät anturat, joiden avulla se saa otteen lähes kaikista pinnoista. Se painaa noin 35 naulaa.

Kuristajat puhuvat syvänkieltä.


Taistelu

Kuristaja kurottaa saaliiseensa mieluiten katosta, usein risteyksen, holvikaaren, kaivon tai portaiden kohdalla. Uhrin koolla ei ole juuri väliä, mutta kuristaja suosii yksin liikkuvia olentoja, jotka ovat vähintään sen itsensä kokoisia. Nälissään se voi hyökätä myös olentoryhmän kimppuun, mutta tällöinkin se tarttuu vasta jonon viimeiseen.

Puserrus (Po)

Kuristaja voi tuottaa 1n3+3 pistettä vaurioita aina, kun se voittaa käynnistämänsä painitestin Isoa tai sitä pienempää olentoa vastaan. Koska se tarttuu uhriaan kaulasta, otteeseen joutunut ei voi puhua eikä langettaa loitsuja, joilla on puheosatekijä.

Harjaantunut tarttuminen (Po)

Jotta kuristaja voisi käyttää tätä kykyä, se on osuttava Isoon tai sitä pienempään viholliseen lonkerohyökkäyksellään. Tämän jälkeen se voi yrittää aloittaa painin ilmaistoimintona altistumatta vapaahyökkäyk­selle. Jos se voittaa painitestin, se saa painiotteen ja voi saman tien pusertaa. Kuristaja saa painitesteihinsä rotuhyvitystä +4, mikä on otettu huomioon tietolaatikossa.

Vikkelyys (Yl)

Kuristaja ei ole erityisen ketterä, mutta se on yliluonnollisen nopea. Se voi suorittaa joka vuorollaan yhden ylimääräisen perustoiminnon tai liikkumistoiminnon.

Taidot

Kuristaja saa rotuhyvitystä +8 Kiipeily-testeihinsä ja voi aina valita Kiipeily-testeissään 10:n, vaikka sitä uhattaisiin tai häirittäisiin.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.