Jättiläiskotka

Koko/tyyppi

Iso taikaeläin

Kestonoppia

4n10+4 (26 kp)

Aloite

+3

Nopeus

10 j (2 ruutua), lento 80 j (keskiverto)

Panssariluokka

15 (–1 koko, +3 Ket, +3 kehopanssari), kosketus 12, valmistautumaton 12

Perushyökkäys/paini

+4/+12

Hyökkäys

Kynnet +7 lähitaistelu (1n6+4)

Täyshyökkäys

kynnet +7 lähitaistelu (1n6+4) ja puraisu +2 lähitaistelu (1n8+2)               

Tila/ulottuma

10 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Erikoisominaisuudet   

Hämäränäkö, pelastautuminen

Laistot

Sitk +5, Ref +7, Tahto +3

Kyvyt

Vma 18, Ket 17, Ruk 12, Äly 10, Vii 14, Kar 10

Taidot

Aikeen aavistus +4, Eränkäynti +3, Havainnointi +15, Kuuntelu +6,
Tietämys (luonto) +2

Valtit

Hyökkäys ohilennosta, Valppaus

Esiintymisympäristö

Lauhkeat vuoristot

Järjestäytyminen

Erakko, pari tai pesä (5–12)

Haasteluokitus

3

Aarteet

Ei ole

Hengenlaatu

Yleensä neutraali hyvä

Kehittyminen

5–8 KN (Iso); 9–12 KN (Valtava)

Tasolisä

+2 (aisapari)

Tyypillisen jättiläiskotkan pituus on 10 jalkaa ja siipien kärkiväli enintään 20 jalkaa. Ellei kokoa oteta huomioon, se on jokseenkin samanlainen kuin pienemmät sukulaisensa. Se painaa noin 500 naulaa.

Jättiläiskotkat puhuvat yhteiskieltä ja tuulenkieltä.


Taistelu

Jättiläiskotka hyökkää yleensä syöksymällä korkealta hirvittävällä nopeudella. Kun syöksyt eivät ole mahdollisia, se nokkii ja kynsii kohteensa päätä ja silmiä.

Yksinäinen jättiläiskotka on yleensä metsästämässä tai partioimassa pesänsä lähistöllä eikä piittaa vaarattomilta vaikuttavista olennoista. Kotkapariskunnat taistelevat yhdessä ja toisiaan tukien. Ne yrittävät ajaa rauhanhäiritsijät pois syöksymällä niiden kimppuun vuorotellen ja puolustavat pesäänsä ja poikasiaan kuolemaan asti.

Pelastautuminen (Po)

Kun jättiläiskotka onnistuu Refleksi-laistossa sellaista hyökkäystä vastaan, joka sallii Refleksi-laiston vaurioiden puolittamiseksi, se ei kärsi lainkaan vaurioita.

Taidot

Jättiläiskotka saa rotuhyvitystä +4 Havainnointi-testeihinsä.


Jättiläiskotkan kouluttaminen

Vaikka jättiläiskotkat ovat älykkäitä, niitä täytyy kouluttaa ennen kuin niillä voidaan ratsastaa taisteluun. Koulutus vaatii, että jättiläiskotkan asenne kouluttajaa kohtaan on ystävällinen (tämä voidaan taata onnistuneella Diplomatia-testillä). Ystävällisen jättiläiskotkan kouluttaminen vaatii kuuden viikon työn ja Eläintenkäsittely-testin (VA 25).

Jättiläiskotkalla ratsastus vaatii erikoissatulan. Jättiläiskotka voi taistella ratsastaja selässään, mutta ratsastaja ei voi hyökätä, ellei hän onnistu Ratsastus-testissä.

Jättiläiskotkan munista maksetaan markkinoilla 2 500 kr ja poikasista 4 000 kr. Ammattikouluttajat veloittavat jättiläiskotkan kasvattamisesta tai kouluttamisesta 1 000 kr.

Kantokyky

Kevyt taakka on jättiläiskotkalle enintään 300 naulaa, keskiraskas taakka 301–600 naulaa ja raskas taakka 601–900 naulaa.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.