Destrakan

Koko/tyyppi

Iso epäsikiö

Kestonoppia

8n8+24 (60 kp)

Aloite

+5

Nopeus

30 j (6 ruutua)

Panssariluokka

18 (–1 koko, +1 Ket, +8 kehopanssari), kosketus 10, valmistautumaton 17   

Perushyökkäys/paini   

+6/+14

Hyökkäys

Kynnet +9 lähitaistelu (1n6+4)

Täyshyökkäys

2 kynnet +9 lähitaistelu (1n6+4)

Tila/ulottuma

10 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Tuhosävelet

Erikoisominaisuudet

Immuuniudet, sokkonäkö 100 j, suoja ääniltä

Laistot

Sitk +5, Ref +5, Tahto +10

Kyvyt

Vma 18, Ket 12, Ruk 16, Äly 12, Vii 18, Kar 12

Taidot

Eränkäynti +9, Kuuntelu +25, Piiloutuminen +8, Äänetön liike +7

Valtit

Nopea aloite, Salamarefleksit, Väistely

Esiintymisympäristö

Maan alla

Järjestäytyminen

Erakko tai lauma (3–5)

Haasteluokitus

8

Aarteet

Ei ole

Hengenlaatu

Yleensä neutraali paha

Kehittyminen

9–16 KN (Iso); 17–24 KN (Valtava)

Tasolisä

Luolastoissa elävä destrakan tuo mieleen jonkin merkillisen ja vähä-älyisen eläimen, mutta todellisuudessa se on äärimmäisen ilkeä ja ovela julmuri. Destrakanilla on monimutkaiset kolmiosaiset korvat, joiden herkkyyttä se voi säätää erilaisille äänille sopivaksi. Vaikka se on sokea, sen kuulo kertoo sille saalistuksen aikana enemmän kuin näköaisti useimmille olennoille.

Destrakan lähettää putkenmuotoisesta suustaan tarkkaan viritettyjä säveliä, joiden voimakas äänienergia voi pirstoa jopa kiviseiniä. Destrakan osaa muunnella ääntään niin taitavasti, että se voi valita, millaiseen aineeseen se vaikuttaa kullakin hyökkäyksellään.

Destrakan on suusta hännänpäähän mitattuna noin 10 jalkaa pitkä, ja se painaa noin 4 000 naulaa.

Destrakan ei puhu mitään kieltä mutta ymmärtää yhteiskieltä. Jos destrakanin on viestittävä jotakin, se tekee sen toimimalla.


Taistelu

Destrakan käyttää kynsiään vain viime hädässä tai lopettaakseen äänihyökkäystensä heikentämän vihollisen. Se pyrkii usein käymään taisteluun yllättäen. Se tuhoaa ensiksi metalliset haarniskat ja aseet ja vaihtaa sitten säveleen, joka vahingoittaa olentoja.

Tuhosävelet (Yl)

Destrakan voi lähettää äänienergiaa joko enintään 80 jalan pituisena keilana tai säteeltään 30 jalan ympyränä. Se voi valita sävelensä sen mukaan, millaisiin kohteisiin se haluaa vaikuttaa. Kaikkien laistojen vaikeusasteet ovat Karisma-pohjaisia.

Liha

Tämä hyökkäys repii lihaskudosta ja murtaa luita. Se tuottaa 4n6 pistettä vaurioita kaikille alueella olijoille (Refleksi VA 15 puolittaa).

Hermokudos

Tämä sävel ei surmaa vihollisia vaan tainnuttaa ne. Hyökkäys tuottaa 6n6 pistettä tainnuttavia vaurioita kaikille alueella olijoille (Refleksi VA 15 puolittaa).

Muu aine

Kun destrakan käyttää tätä säveltä, se valitsee kohteekseen joko puun, kiven, metallin tai lasin. Kaikkien valitusta aineesta valmistettujen esineiden, jotka ovat sävelen alueella, on onnistuttava Sitkeys-laistossa (VA 15) tai ne pirstoutuvat. Hyökkäys voi vaikuttaa vain sellaisiin esineisiin (tai esineiden osiin), joilla on enintään 30 kestopistettä.

Sokkonäkö (Po)

Destrakan havaitsee kuuloaistinsa avulla kaikki viholliset 100 jalan säteellä kuten näkevä olento.

Immuuniudet

Destrakan on immuuni tuijotushyökkäyksille, harhantaloitsuille ja muille näköhavaintoihin perustuville hyökkäyksille.

Suoja ääniltä (Po)

Voimakkaat äänet, ääniloitsut (kuten aaveääni ja hiljaisuus) ja äänihyökkäykset vaikuttavat kyllä destrakaniin, mutta se ei ole niille kovin haavoittuvainen (olosuhdehyvitystä +4 kaikkiin laistoihin), koska se osaa varjella korviaan. Kuulonsa menettänyt destrakan on käytännössä sokaistunut, ja kaikkien kohteiden katsotaan olevan sen kannalta täydellisessä näkösuojassa.

Taidot

Destrakan saa rotuhyvitystä +10 Kuuntelu-testeihinsä.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.