Behiiri

Koko/tyyppi

Valtava taikaeläin

Kestonoppia

9n10+45 (94 kp)

Aloite

+1

Nopeus

40 j (8 ruutua), kiipeäminen 15 j

Panssariluokka

20 (–2 koko, +1 Ket, +11 kehopanssari), kosketus 9, valmistautumaton 19

Perushyökkäys/paini   

+9/+25

Hyökkäys

Puraisu +15 lähitaistelu (2n4+12)

Täyshyökkäys

Puraisu +15 lähitaistelu (2n4+12)

Tila/ulottuma

15 j/10 j

Erikoishyökkäykset

Harjaantunut tarttuminen, henkäysase, nielaisu, puserrus 2n8+8, raatelu 1n4+4

Erikoisominaisuudet

Ei voida kampittaa, hämäränäkö, immuunius sähkölle, pimeänäkö 60 j, vainu

Laistot

Sitk +11, Ref +7, Tahto +5

Kyvyt

Vma 26, Ket 13, Ruk 21, Äly 7, Vii 14, Kar 12

Taidot

Eränkäynti +2Havainnointi +4Kiipeily +16Kuuntelu +4Piiloutuminen +5         

Valtit

Jäljitys, Niittäminen, Valppaus, Väkihyökkäys

Esiintymisympäristö

Lämpimät mäkimaat

Järjestäytyminen

Erakko tai pari

Haasteluokitus

8

Aarteet

Vakio

Hengenlaatu

Usein neutraali

Kehittyminen

10–13 KN (Valtava); 14–27 KN (Suunnaton)

Tasolisä

Behiiri on nopealiikkeinen, käärmemäinen hirviö, jolla on kuitenkin myös kaksitoista jalkaa. Se on noin 40 jalan pituinen ja painaa noin 4 000 naulaa. Halutessaan se voi painaa raajansa pitkää ja kapeaa ruumistaan vasten ja luikerrella kuin käärme. Behiirien väritys vaihtelee ultramariinista syvänsiniseen, joskin päävärin seassa on harmaanruskeita raitoja. Vatsapuoli on vaaleansininen. Olennon kaksi suurta, pään yli kaartuvaa sarvea näyttävät vaarallisilta, mutta se käyttää niitä vain suomujensa sukimiseen eikä taisteluun.

Behiirit puhuvat yhteiskieltä.


Taistelu

Behiirillä on tapana puraista uhriaan, käydä sitten sen kanssa painiin ja tämän jälkeen joko nielaista se, pusertaa sitä tai raadella sitä. Behiiri voi käyttää nielaisu- ja raateluhyökkäyksiään vain sellaista vihollista vastaan, jonka kanssa se on painissa vuoronsa alussa. Jos vastustajia on useita, se käyttää henkäysasettaan.

Henkäysase (Yl)

20 jalan juova, kerran 10 kierroksessa, vauriot 7n6 sähkö, Refleksi VA 19 puolittaa. Laiston vaikeusaste on Ruumiinkunto-pohjainen.

Puserrus (Po)

Behiiri voi tuottaa 2n8+8 pistettä vaurioita aina, kun se voittaa käynnistämänsä painitestin.

Harjaantunut tarttuminen (Po)

Jotta behiiri voisi käyttää tätä kykyä, sen on osuttava puraisu­hyökkäyksellään johonkin olentoon (joka voi olla minkäkokoinen tahansa). Tämän jälkeen se voi yrittää aloittaa painin ilmaistoimintona altistumatta vapaahyökkäykselle.

Jos se onnistuu painitestissä, se saa painiotteen ja voi pusertaa.

Raatelu (Po)

Kuudet kynnet, hyökkäyshyvitys +15 lähitaistelu, vauriot 1n4+4. Behiiri voi suorittaa kuusi raateluhyökkäystä sellaista vihollista vastaan, jonka kanssa se on painissa vuoronsa alussa.

Nielaisu (Po)

Behiiri voi nielaista Keskikokoisen tai sitä pienemmän vihollisensa, jonka kanssa se on painissa vuoronsa alussa, jos se voittaa käynnistämänsä painitestin.

Kun behiiri on nielaissut vihollisen, se voi käyttää Niittäminen -valttiaan puraistakseen heti perään toista vihollista ja tarttuakseen siihen.

Nielaistu olento kärsii behiirin mahassa 2n8+8 pistettä ruhjontavaurioita ja 8 pistettä happovaurioita kierrosta kohden. Nielaistu olento voi leikata tiensä ulos tuottamalla mahalle (PL 15) 25 pistettä vaurioita kevyellä viilto- tai pistoaseella. Kun olento on päässyt ulos, behiirin lihakset kuroutuvat sulkemaan mahan, joten seuraavan nielaistun vihollisen on leikattava oma pakotiensä.

Behiirin mahaan mahtuu 2 Keskikokoista, 8 Pientä, 32 Hyvin pientä tai 128 Taskukokoista tai sitä pienempää vihollista.

Taidot

Behiiri saa rotuhyvitystä +8 Kiipeily-testeihinsä ja voi aina valita Kiipeily-testeissään 10:n, vaikka sitä uhattaisiin tai häirittäisiin.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.