Väärennys (Äly)

Testi

Jotta voisit väärentää asiakirjan, tarvitset oikeanlaiset kirjoitustarpeet, riittävästi valoa ja niin tarkan näön, että huomaat kirjoituksen pienimmätkin yksityiskohdat. Lisäksi tarvitset kylliksi aikaa ja mahdollisesti sinettivahaa. Kun väärennät asiakirjaa, johon kelpaa millainen käsiala hyvänsä (sotilaskäskyä, valtiollista säädöstä, kirjanpitoa tms.), riittää, että olet joskus nähnyt vastaavanlaisen asiakirjan; lisäksi saat testiisi hyvitystä +8. Kun väärennät allekirjoitusta, sinulla on oltava kyseisen henkilön nimikirjoitus nähtävilläsi; lisäksi saat testiisi hyvitystä +4. Kun väärennät tietyn henkilön käsialalla laadittua pitempää asiakirjaa, tarvitset laajan näytteen hänen käsialastaan.

Väärennys-testi suoritetaan sinulta salassa, joten et voi olla varma, miten hyvä väärennöksestäsi tulee. Suoritat testin Naamioituminen-taidon tapaan vasta sitten, kun joku lukee asiakirjaa. Väärennys-testisi kilpailee lukijan suorittamaa Väärennys-testiä vastaan. Lukijan testiin lasketaan muuntimia, jos yksikin alla olevan taulukon olosuhteista toteutuu:

Väärennys-testin muuntimet

Olosuhde

Lukijan Väärennys-testin   
muunnin

Lukijalle vieras asiakirjatyyppi

–2

Lukijan jonkin verran tuntema asiakirjatyyppi   

+0

Lukijan hyvin tuntema asiakirjatyyppi

+2

Lukijalle vieras käsiala

–2

Lukijalle tutuhko käsiala

+0

Lukijalle hyvin tuttu käsiala

+2

Lukija vain vilkaisee asiakirjaa

–2

Jos asiakirjan sisältö poikkeaa aiemmista käytännöistä, käskyistä tai tiedoista tai vaatii lukijalta uhrauksia, hän voi olla tavallista epäluuloisempi (jolloin hänen Väärennys-testinsä voittomahdollisuudet paranevat).

Toiminto

Erittäin lyhyen ja yksinkertaisen asiakirjan väärennys kestää noin 1 minuutin. Pitempien tai monimutkaisempien asiakirjojen väärennys kestää 1n4 minuuttia sivua kohden.

Uusi yritys

Uudet yritykset eivät yleensä ole mahdollisia. Jos lukija havaitsee asiakirjan väärennökseksi, häntä ei voida yrittää hämätä sillä enää toiste. Samaa asiakirjaa voidaan silti käyttää jonkun toisen hämäämiseen. Jokaisen lukijan kohdalla käytetään samaa Väärennys-testin tulosta. Lukija voi yrittää havaita asiakirjan väärennökseksi vain kerran – jos väärentäjä voittaa kilpaillun testin, lukija ei voi yrittää käyttää omaa taitoaan uudestaan, vaikka asiakirja epäilyttäisi häntä.

Muuta

Jos sinulla on Vilpillisyys-valtti, saat Väärennys-testeihisi hyvitystä +2.

Rajoitukset

Väärennys on kielisidonnainen taito – toisin sanoen on sinun on osattava lukea ja kirjoittaa väärentämäsi asiakirjan kieltä. Barbaari ei voi oppia Väärennys-taitoa, ellei hän ole sitä ennen opetellut lukemaan ja kirjoittamaan.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.