Ylivalta
ihmisolioon

Kiehdonta (pakotus) [mieleen kohdistuva]

Taso

Brd 4, Tkr/Vel 5

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

1 kierros                                                                     

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)   

Kohde

Yksi ihmisolio

Kestoaika   

Yksi päivä/taso

Laistoheitto

Tahto mitätöi

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Voit ohjailla yhden ihmisolion toimia yhteydellä, jonka muodostat loitsitun mieleen.

Jos sinulla ja loitsitulla on jokin yhteinen kieli, voit yleensä pakottaa loitsitun toimimaan tahtosi mukaan siinä määrin kuin sen kyvyt antavat myöten. Jos teillä ei ole yhteistä kieltä, voit antaa loitsitulle vain yksinkertaisia käskyjä, kuten "tule tänne", "mene tuonne", "taistele" ja "älä liiku". Et voi keskustella loitsitun kanssa ajatusten välityksellä, mutta saat tietoosi kaiken, mitä loitsittu kokee. Et kuitenkaan saa siltä välittömiä aistihavaintoja.

Kun olet antanut loitsitulle jonkin käskyn, se ryhtyy heti toteuttamaan sitä jättäen syrjään kaiken muun paitsi päivittäisen elämän kannalta välttämättömät toimet (nukkumisen, syömisen jne.). Koska toiminta on näin yksipuolista, ulkopuolinen voi havaita Aikeen aavistus -testillä melko helposti, että loitsitun käyttäytymiseen vaikuttaa jokin pakotus (vaikeusaste on 15 eikä 25; ks. Aikeen aavistus -taidon kuvaus).

Käskyn muuttaminen tai kokonaan uuden käskyn antaminen vastaa loitsun uudelleensuuntausta, joten se on liikkumistoiminto.

Jos keskityt loitsuun täydellisesti (perustoiminto), saat tietoosi kaikki loitsitun aistihavainnot sellaisina kuin se itse ne tulkitsee, joskaan se ei voi edelleenkään keskustella kanssasi. Et varsinaisesti näe loitsitun silmien kautta, joten vaikutelmasi ei ole sama kuin jos olisit itse läsnä, mutta saat silti hyvän käsityksen siitä, mitä loitsitun ympärillä tapahtuu.

Loitsitut alistuvat määräysvaltaasi vastentahtoisesti, ja mikä tahansa loitsittu, joka pakotetaan toimimaan vastoin omaa luontoaan, saa uuden laistoheiton ja siihen hyvitystä +2. Loitsittu ei noudata itselleen ilmiselvästi vahingollisia käskyjä. Sen jälkeen kun ylivalta loitsittuun on muodostettu, voit käskeä loitsittua miten kaukaa tahansa, kunhan olette molemmat samassa sfäärissä. Sinun ei tarvitse nähdä loitsittua voidaksesi ohjailla sitä.

Ellet käytä joka päivä vähintään 1 kierrosta loitsuun keskittymiseen, loitsittu saa uuden laistoheiton ylivallasta vapautumiseksi.

Suoja pahuudelta tai jokin muu vastaava loitsitun suojaksi langetettu loitsu voi estää sinua ohjailemasta loitsittua tai hyödyntämästä yhteyttäsi sen mieleen, mutta tällainen vaikutus ei voi estää ylivallan muodostumista eikä rauettaa sitä.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.