Väikyntä

Muutanta

Taso

Brd 3, Tkr/Vel 3

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Oma olemus

Kohde

Langettaja                                                                     

Kestoaika

1 kierros/taso (P)   

"Väikyt" edestakaisin Materian sfäärin ja Eetterisfäärin välillä. Näytät siltä kuin katoilisit todellisuudesta ja ilmestyisit siihen takaisin erittäin nopeasti ja sattumanvaraisesti.

Väikynnällä on useita vaikutuksia, jotka on lueteltu alla:

Aineellisilla hyökkäyksillä sinua vastaan on 50 %:n ohihyökkäys­mahdollisuus, eikä vihollinen hyödy mahdollisesta Sokkotaistelu-valtistaan, koska et ole pelkästään näkymätön vaan myös eteerinen. Jos hyökkäyksellä voidaan osua eteerisiin olentoihin, ohihyökkäys­mahdollisuus on vain 20 % (näkösuojan ansiosta).

Jos hyökkääjä kykenee näkemään näkymättömiä olentoja, ohihyökkäysmahdollisuus on niin ikään vain 20 %. (Jos hyökkääjä kykenee sekä näkemään näkymättömiä olentoja että osumaan eteerisiin olentoihin, ohihyökkäysmahdollisuutta ei ole.) Lisäksi omilla hyökkäyksilläsi on 20 %:n ohihyökkäysmahdollisuus, koska muutut toisinaan eteeriseksi juuri kun olet aikeissa iskeä.

Sinua vastaan langetetuilla kohteellisilla loitsuilla on 50 %:n mahdollisuus epäonnistua, ellei hyökkääjä voi ottaa kohteekseen näkymättömiä ja eteerisiä olentoja. Omilla loitsuillasi on 20 %:n mahdollisuus aktivoitua juuri kun muutut eteeriseksi, jolloin ne eivät yleensä vaikuta Materian sfääriin.

Väikkyessäsi kärsit vain puolet aluehyökkäysten tuottamista vaurioista (mutta täydet vauriot sellaisista hyökkäyksistä, jotka ulottuvat Eetterisfääriin). Hyökkäät kuten näkymätön olento (hyvitystä +2 hyökkäysheittoihin), eikä kohteesi saa lisätä mahdollista Ketteryys-hyvitystään panssariluokkaansa.

Jos putoat, kärsit vain puolet vaurioista, koska voit pudota vain aineellisena ollessasi.

Väikkyessäsi voit astua (mutta et nähdä) kiinteiden esineiden läpi. Jokaista läpäisemääsi 5 jalan paksuista, kiinteää ainetta olevaa kaistaletta kohden on 50 %:n mahdollisuus, että muutut aineelliseksi. Jos näin tapahtuu, sinkoudut lähimpään vapaaseen tilaan ja kärsit 1n6 pistettä vaurioita jokaista tällä tavoin matkattua 5:tä jalkaa kohden. Voit liikkua väikkyessäsi vain kolmen neljäsosan verran nopeudestasi (koska Eetterisfäärissä liikutaan puolinopeudella ja vietät noin puolet ajastasi siellä ja puolet aineellisena).

Koska vietät noin puolet ajastasi Eetterisfäärissä, kykenet näkemään eteeriset olennot ja jopa hyökkäämään niitä vastaan. Voit olla vuorovaikutuksessa eteeristen olentojen kanssa suunnilleen samalla tavoin kuin aineellistenkin olentojen kanssa.

Eteerinen olento on näkymätön ja ruumiiton ja kykenee liikkumaan mihin tahansa suuntaan, myös ylös ja alas. Koska olet ruumiiton, voit liikkua kiinteiden esineiden ja myös kiinteiden olentojen läpi.

Eteerinen olento voi nähdä ja kuulla Materian sfäärin tapahtumia, mutta näkymä on aina harmaa ja epämääräinen. Voit nähdä ja kuulla Materian sfäärin tapahtumia 60 jalan päähän.

Voimavaikutukset ja estännät tehoavat sinuun normaalisti. Niiden vaikutukset ulottuvat Materian sfääristä Eetterisfääriin mutta eivät vastakkaiseen suuntaan. Eteerinen olento ei voi hyökätä aineellisia olentoja vastaan, ja eteerisenä langettamasi loitsut vaikuttavat vain toisiin eteerisiin olentoihin ja esineisiin. Eräillä aineellisilla olennoilla ja esineillä on hyökkäyksiä tai vaikutuksia, jotka tehoavat myös Eetterisfäärissä. Voit vaikuttaa eteerisenä ollessasi muihin eteerisiin olentoihin ja esineisiin niin kuin ne olisivat aineellisia.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.