Tuuliseinämä

Lietsonta [ilma]

Taso

Dru 3, Ilma 2, Pap 3, Sam 2, Tkr/Vel 3

Osatekijät

P, E, A/JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                         

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Ilmiö

Seinämä, jonka pituus on enintään 10 j/taso ja korkeus enintään 5 j/taso (M)

Kestoaika   

1 kierros/taso

Laistoheitto

Ei ole; ks. teksti

Loitsunsieto

Pätee

Tämä loitsu luo näkymättömän tuuliseinämän, joka on pystysuora ja 2 jalan paksuinen. Seinämässä pauhaava tuuli on huomattavan voimakas; se sieppaa paperit ja vastaavat esineet, jos niiden pitelijä ei ole varuillaan. (Pitelijä säilyttää otteensa, jos hän onnistuu Refleksi-laistossa.) Hyvin pienet ja Pienet lentävät olennot eivät pääse seinämän läpi. Irtain aines ja kangasvaatteet tempautuvat kohti yläilmoja, kun ne kohtaavat seinämän. Nuolet ja vasamat ohjautuvat ylöspäin eivätkä osu kohteeseensa, ja muilla tavanomaisilla kantama-aseilla on 30 %:n ohihyökkäysmahdollisuus. (Seinämä ei vaikuta poikkeuksellisen suuriin kantama-aseisiin, kuten jättiläisten paiskomiin kiviin tai piirityslaitteiden ammuksiin.) Kaasut, useimmat kaasumaiset henkäysaseet ja huurumuotoiset olennot pysähtyvät seinämään (mutta ruumiittomat olennot voivat kulkea sen läpi vapaasti).

Seinämän voi taivuttaa millaiseksi yhtäjaksoiseksi muodoksi tahansa, kunhan se on pystysuora. Voit esimerkiksi luoda lieriön tai neliön muotoisia seinämiä, jotka sulkevat sisäänsä jonkin alueen.

Oppiloitsun ainesosatekijä

Pienen pieni viuhka ja jonkin harvinaisen olennon sulka.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.