Pirstonta

Lietsonta [ääni]

Taso

Brd 2, Hävitys 2, Kaaos 2, Pap 2, Tkr/Vel 2

Osatekijät

P, E, A/JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)

Alue tai kohde   

Säteeltään 5 j:n leviämä; tai yksi lujatekoinen esine tai yksi kristalliolento

Kestoaika   

Silmänräpäyksellinen

Laistoheitto

Tahto mitätöi (esine); Tahto mitätöi (esine) tai Sitkeys puolittaa; ks. teksti

Loitsunsieto

Pätee (esine)

Pirstonta tuottaa kovan ja raikuvan äänen, joka joko rikkoo hauraita taikuudettomia esineitä, särkee yhden lujatekoisen taikuudettoman esineen tai vaurioittaa kristalliolentoa.

Kun pirstontaa käytetään aluehyökkäyksenä, se tuhoaa taikuudettomia kristalli-, lasi-, savi- ja posliiniesineitä. Kaikki tällaiset esineet 5 jalan säteellä loitsun alkupisteestä hajoavat säpäleiksi. Loitsu ei vaikuta esineisiin, jotka painavat yli 1 naulan langettajatasoasi kohden, mutta kaikki muut koostumukseltaan sopivat esineet tuhoutuvat.

Vaihtoehtoisesti voit kohdistaa pirstonnan yhteen lujatekoiseen esineeseen, joka voi olla tehty mistä tahansa aineesta ja painaa enintään 10 naulaa langettajatasoasi kohden. Jos taas kohdistat pirstonnan kristalliolentoon (joka voi painaa miten paljon tahansa), loitsu tuottaa sille 1n6 pistettä äänivaurioita langettajatasoasi kohden (kuitenkin enintään 10n6), ja onnistunut Sitkeys-laisto puolittaa vauriot.

Oppiloitsun ainesosatekijä

Kiilteensiru.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.