Nopeutus

Muutanta

Taso

Brd 3, Tkr/Vel 3

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)

Kohteet   

Yksi olento/taso, kaikkien olentojen on oltava 30 j:n säteellä toisistaan

Kestoaika   

1 kierros/taso

Laistoheitto

Sitkeys mitätöi (vaaraton)

Loitsunsieto

Pätee (vaaraton)

Loitsittu liikkuu ja toimii normaalia nopeammin. Tällä nopeudenlisäyksellä on useita seurauksia:

Kun nopeutettu olento käyttää täyshyökkäystoiminnon, se voi suorittaa jollakin pitelemällään aseella yhden ylimääräisen hyökkäyksen. Hyökkäykseen lasketaan olennon täysi perushyökkäys­hyvitys ja lisäksi kaikki tilanteen mukaiset muuntimet. (Tämä vaikutus ei kasaudu muiden samankaltaisten vaikutusten, kuten nopean aseen kanssa. Se ei myöskään anna kierrokselle varsinaista ylimääräistä toimintoa, joten et voi käyttää sitä toisen loitsun langettamiseen tai muun ylimääräisen toiminnon suorittamiseen.)

Nopeutettu olento saa hyvitystä +1 hyökkäysheittoihinsa ja väistelyhyvitystä +1 panssariluokkaansa ja Refleksi-laistoihinsa. Kaikki olotilat, joiden takia olento ei saa lisätä mahdollista Ketteryys-hyvitystään panssariluokkaansa, vievät siltä myös nämä väistelyhyvitykset.

Kaikki nopeutetun olennon liikkumistavat (mukaan lukien maalla liikkuminen, kaivautuminen, kiipeäminen, lento ja uinti) vauhdittuvat 30 jalalla, kuitenkin enintään niin, että loitsitun nopeus kaksinkertaistuu kyseisessä liikkumistavassa. Tämä vauhdittuminen katsotaan tehostushyvitykseksi, ja se vaikuttaa olennon hyppäämiskykyyn normaaliin tapaan (ks. Loikkaus-taito).

Samaan kohteeseen langetetut nopeutukset eivät kasaudu keskenään. Nopeutus torjuu ja rauettaa hidastuksen.

Ainesosatekijä

Palanen lakritsijuurta.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.