Näkymättömyys

Harhanta (lume)

Taso

Brd 2, Juonikkuus 2, Tkr/Vel 2

Osatekijät

P, E, A/JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Oma olemus tai kosketus

Kohde

Langettaja tai enintään
100 n/taso painava olento tai esine   

Kestoaika

1 min/taso (P)

Laistoheitto

Tahto mitätöi (vaaraton)
tai Tahto mitätöi (vaaraton, esine)   

Loitsunsieto

Pätee (vaaraton) tai Pätee (vaaraton, esine)

Loitsittu muuttuu näkymättömäksi, eikä sitä voida nähdä edes pimeänäöllä. Myös kaikki loitsitun kantamat varusteet katoavat näkyvistä. (Loitsitun kantamien esineiden sellaiset osat, jotka ulottuvat yli 10 jalan päähän loitsitusta, jäävät näkyviksi.) Jos langetat loitsun johonkuhun muuhun kuin itseesi, loitsittu katoaa sinun ja liittolaistesi silmistä, ellei teillä ole jotakin sisäsyntyistä tai taikakeinoin hankittua kykyä nähdä näkymättömiä asioita.

Näkymättömän olennon pudottamat tai kädestään laskemat esineet muuttuvat näkyviksi. Olennon poimimat esineet katoavat, jos se kätkee ne vaatteisiinsa tai kantamuksiinsa. Valo ei voi muuttua näkymättömäksi, mutta valonlähde voi (jolloin seurauksena on valo, jolla ei ole näkyvää lähdettä).

Loitsittu voidaan luonnollisesti havaita kuulemalla ja muutoinkin (esimerkiksi silloin, kun se astuu lätäkköön). Jos loitsittu hyökkää jotakin olentoa vastaan, loitsu päättyy. Tämän loitsun yhteydessä hyökkäykseksi lasketaan myös mikä tahansa loitsu, jonka kohteena on vihollinen tai jonka alueen tai ilmiön sisällä on vihollinen. (Se, kuka on vihollinen, määritellään näkymättömän olennon näkökulmasta.) Sellaisille esineille, jotka eivät ole kenenkään hallussa, loitsittu voi tehdä mitä tahansa loitsun siitä lakkaamatta.

Olentojen vahingoittaminen epäsuorasti ei ole hyökkäys. Niinpä näkymätön olento voi avata ovia, puhua, syödä, kiivetä portaita, loihtia esiin hirviöitä ja usuttaa ne hyökkäämään, katkaista köydet riippusillasta jolla on vihollisia, laukaista ansoja, avata laskuportin päästääkseen irti sotakoiria jne. Jos loitsittu kuitenkin hyökkää suoraan, se muuttuu välittömästi näkyväksi kaikkine varusteineen. Sellaisia loitsuja, jotka vaikuttavat vain liittolaisiin eivätkä vihollisiin (kuten esimerkiksi siunaus), ei lasketa tässä yhteydessä hyökkäyksiksi, vaikka niiden alueella olisikin vihollisia.

Näkymättömyys voidaan muuttaa pysyväksi pysyvyys-loitsulla (joskin vain esineiden osalta).

Oppiloitsun ainesosatekijä

Arabikumin palan sisällä oleva silmäripsi.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.