Mustekäärmemerkki

Loihdinta (luonti) [voima]

Taso

Brd 3, Tkr/Vel 3

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

10 minuuttia

Kantama

Kosketus                                                                      

Kohde

Yksi kosketettu kirja tai muu kirjallinen tuote

Kestoaika

Pysyvä tai kunnes laukaistaan; kunnes vapautetaan tai 1n4 päivää + yksi päivä/taso; ks. teksti

Laistoheitto

Refleksi mitätöi

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Kun langetat mustekäärmemerkin, luot yhdessä kirjallisessa tuotteessa – kirjassa, loitsukäärössä, kartassa tms. – olevaan tekstiin pienen merkin. Tekstin, johon merkki lisätään, on oltava vähintään 25 sanan pituinen. Kun joku lukee tekstin, siitä nousee esiin tummanruskea käärme, joka iskee lukijaa, kunhan merkin ja lukijan välillä on vaikutuslinja.

Pelkkä tekstin näkeminen ei riitä laukaisemaan loitsua, vaan loitsitun on tietoisesti luettava se. Kohde voi yrittää väistää käärmeen hyökkäyksen Refleksi-laistolla. Jos laisto onnistuu, mustekäärme katoaa ruskeaan valonleimahdukseen, jota säestää harmaanruskea savupilvi ja kova ääni. Jos laisto epäonnistuu, loitsitun ympäröi kullanruskeana hohteleva voimakenttä, joka tekee loitsitusta liikuntakyvyttömän. Loitsittu voi vapautua kentästä vain joko sinun käskystäsi tai kun on kulunut 1n4 päivää + yksi päivä langettajatasoa kohden.

Voimakentän vankina ollessaan loitsittu ei ikäänny, hengitä, tunne nälkää, nuku tai saa aiemmin käyttämiään loitsuja takaisin. Sen kaikki elintoiminnot ovat pysähdyksissä ja se on tietämätön ympäristöstään. Voimakenttä ei suojaa loitsittua ruumiinvammoilta, joten kentän ulkopuoliset tekijät voivat vaurioittaa sitä (ja kenties jopa tappaa sen). Kuolemaisillaan oleva loitsittu ei kuitenkaan menetä kestopisteitä eikä sen tila muutu vakaaksi ennen kuin loitsu päättyy.

Kätkettyä merkkiä ei voida havaita normaalisti tarkastellen, ja taikuuden paljastuskin kertoo vain sen, että koko teksti on taikavoimainen.

Taikuuden rauetus voi poistaa merkin. Poispyyhintä-loitsu tuhoaa koko tekstisivun.

Mustekäärmemerkkiä voidaan käyttää yhdessä muiden tekstiä piilottavien tai sekoittavien loitsujen (esimerkiksi piilosivun) kanssa.

Ainesosatekijä

500 kr:n arvosta jauhettua meripihkaa, käärmeensuomu ja hyppysellinen sienen itiöitä.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.