Eläinlähetti

Kiehdonta (pakotus) [mieleen kohdistuva]

Taso

Brd 2, Dru 2, Sam 1

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)

Kohde

Yksi Hyvin pieni eläin

Kestoaika

Yksi päivä/taso

Laistoheitto

Ei ole; ks. teksti

Loitsunsieto

Pätee                                    

Pakotat jonkin Hyvin pienen eläimen kulkemaan ilmoittamaasi paikkaan. Tavallisimmin tätä loitsua käytetään siihen, että eläin vie jonkin viestin langettajan liittolaisille. Valittu eläin ei voi olla kenenkään muun kesyttämä tai kouluttama, ei myöskään famulus tai eläintoveri.

Ensin sinun on kutsuttava eläin paikalle käyttäen syöttinä sille maistuvaa ruokaa. Se tulee lähellesi ja jää odottamaan käskyäsi. Tällöin voit iskostaa eläimen mieleen jonkin hyvin tuntemasi paikan tai helposti havaittavan maamerkin ja käskeä eläimen mennä sinne. Reittiohjeiden on oltava yksinkertaiset, koska eläin on riippuvainen sinun tiedoistasi eikä löydä perille omin avuin. Voit sitoa lähettiin jonkin pienen esineen tai viestin. Tämän jälkeen eläin kulkee ilmoittamaasi paikkaan ja odottaa siellä, kunnes loitsun kestoaika päättyy, minkä jälkeen se jatkaa normaaleja toimiaan.

Odotusaikana lähetti sallii muiden olentojen tulla lähelleen ja tarttua lähetettyyn viestikääröön tai esineeseen. Olento, jolle viesti on osoitettu, ei saa mitään erikoiskykyä eläimen kanssa viestimiseen tai viestin lukemiseen (esimerkiksi siinä tapauksessa, ettei hän osaa viestin kieltä).

Ainesosatekijä

Murunen eläimelle maistuvaa ruokaa.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.