Vainohenki

Koko/tyyppi

Keskikokoinen epäkuollut (ruumiiton)

Kestonoppia

7n12 (45 kp)

Aloite

+7

Nopeus

40 j (8 ruutua), lento 80 j (täydellinen)

Panssariluokka

15 (+3 Ket, +2 sivuunohjaus), kosketus 15, valmistautumaton 13   

Perushyökkäys/paini   

+3/–

Hyökkäys

Ruumiiton kosketus +6 lähitaistelukosketus (1n8 plus energianriisto)

Täyshyökkäys

Ruumiiton kosketus +6 lähitaistelukosketus (1n8 plus energianriisto)

Tila/ulottuma

5 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Energianriisto, sikiäminen

Erikoisominaisuudet

Pimeänäkö 60 j, ruumiittoman tyyppipiirteet, käännytyksensieto +2, voimattomuus auringonvalossaepäkuolleen tyyppipiirteetluonnoton aura   

Laistot

Sitk +2, Ref +5, Tahto +7

Kyvyt

Vma Ø, Ket 16, Ruk Ø, Äly 14, Vii 14, Kar 15

Taidot

Eränkäynti +2 (jälkiä seurattaessa +4), Etsintä +12, Havainnointi +14, Kovistelu +12, Kuuntelu +14, Piiloutuminen +13, Tietämys (uskonto) +12

Valtit

Nopea aloite, Sokkotaistelu, Valppaus

Esiintymisympäristö

Millä tahansa maa-alueella ja maan alla

Järjestäytyminen

Erakko, joukko (2–4) tai parvi (6–11)

Haasteluokitus

7

Aarteet

Ei ole

Hengenlaatu

Aina lainkuuliais-paha

Kehittyminen

8–14 KN (Keskikokoinen)

Tasolisä

Vainohenki muistuttaa suuresti olentoa, joka se oli eläessään. Olennon tunteneet tai sen kasvot maalauksessa tai piirroksessa nähneet tunnistavat sen helposti, joskin sen olemuksessa näkyvät usein väkivaltaisen kuoleman jäljet. Vainohenki on osapuilleen ihmisen kokoinen, mutta se ei paina mitään.


Taistelu

Vainohenki käyttää lähitaistelussa turruttavaa, elinvoimaa riistävää kosketustaan. Se osaa hyödyntää ruumiittomuuttaan hyökkäämällä seinien, kattojen ja lattioiden läpi.

Energianriisto (Yl)

Elolliset olennot, joihin vainohenki osuu ruumiittomalla kosketushyökkäyksellään, saavat kaksi negatiivista tasoa. Negatiivisen tason poistamiseen vaadittavan Sitkeys-laiston vaikeusaste on 15. Laiston vaikeusaste on Karisma-pohjainen. Vainohenki saa jokaisesta aiheuttamastaan negatiivisesta tasosta 5 tilapäistä kestopistettä.

Sikiäminen (Yl)

Kaikki vainohengen surmaamat ihmisoliot muuttuvat vainohengiksi 1n4 kierroksessa. Vainohenki voi käskeä tällä tavoin luomiaan sikiöitä kuin orjia, kunnes se tuhotaan. Sikiöillä ei ole mitään niistä kyvyistä, jotka niillä oli eläessään.

Luonnoton aura (Yl)

Sekä villit että kesytetyt eläimet aistivat vainohengen luonnottoman läsnäolon 30 jalan päästä. Ne eivät tule vapaaehtoisesti tämän lähemmäs ja muuttuvat pakokauhuisiksi, jos ne pakotetaan tulemaan. Ne pysyvät pakokauhuisina niin kauan kuin ovat kantaman sisäpuolella.

Voimattomuus auringonvalossa (Po)

Vainohenget ovat voimattomia luonnollisessa auringonvalossa ja pakenevat sitä (päivänvalo-loitsun luoma valo ei vaikuta niihin). Päivänvaloon joutunut vainohenki ei voi hyökätä, ja se voi suorittaa vain joko yhden liikkumistoiminnon tai yhden perustoiminnon kierroksessa.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.