Kärhikynsi

Koko/tyyppi

Valtava kasvi

Kestonoppia

9n8+54 (94 kp)

Aloite

–1

Nopeus

20 j (4 ruutua)

Panssariluokka

16 (–2 koko, –1 Ket, +9 kehopanssari), kosketus 7, valmistautumaton 16   

Perushyökkäys/paini

+6/+23

Hyökkäys

Puraisu +13 lähitaistelu (2n8+9)

Täyshyökkäys

Puraisu +13 lähitaistelu (2n8+9) ja 2 kärheä +8 lähitaistelu (1n6+4)

Tila/ulottuma

15 j/15 j

Erikoishyökkäykset

Harjaantunut tarttuminen, jähmetys, nielaisu

Erikoisominaisuudet   

Hämäränäkö, kasvin tyyppipiirteet, uudennus 10

Laistot

Sitk +12, Ref +2, Tahto +4

Kyvyt

Vma 28, Ket 9, Ruk 22, Äly 3, Vii 8, Kar 3

Taidot

Havainnointi +1, Kuuntelu +1, Piiloutuminen +9, Äänetön liike +1

Valtit

Salavihkaisuus, Teräksinen tahto, Valppaus, Väkihyökkäys

Esiintymisympäristö

Lauhkeat metsät

Järjestäytyminen

Erakko

Haasteluokitus

6

Aarteet

1/10 kolikoista; kalleudet 50 %; esineet 50 %

Hengenlaatu

Aina neutraali

Kehittyminen

10–16 KN (Valtava); 17–27 KN (Suunnaton)

Tasolisä

Kärhikynsi on suoristautuessaan 15 jalan korkuinen. Se painaa noin 3 500 naulaa.

Eläimet ja toiset kasviolennot ahdistuvat kärhikynnen läsnäolosta. Ne välttelevät sitä ja kaikkia paikkoja, joissa se on ollut viimeisten 24 tunnin aikana.


Taistelu

Kärhikynsi vaanii sankoissa metsissä ja muilla kasvillisuuden peittämillä alueilla. Kun se väijyy saalista, se näyttää pelkältä kumpareelta. Hyökätessään se on peloton ja armoton. Se yrittää niellä mahdollisimman paljon lihaa mahdollisimman nopeasti.

Harjaantunut tarttuminen (Po)

Jotta kärhikynsi voisi käyttää tätä kykyä, sen on osuttava puraisuhyökkäyksellään viholliseen, joka on vähintään yhtä kokoluokkaa pienempi kuin se itse. Tämän jälkeen se voi yrittää aloittaa painin ilmaistoimintona altistumatta vapaahyökkäykselle. Jos se voittaa painitestin, se saa painiotteen ja voi yrittää nielaista vihollisensa seuraavalla kierroksella.

Kärhikynsi voi käyttää harjaantunut tarttuminen -kykyään myös kärhihyökkäyksensä yhteydessä. Jos se voittaa tällöin painitestin, se saa painiotteen, nostaa vihollisen ilmaan ja vie sen ilmaistoimintona suuhunsa, jolloin vihollinen kärsii automaattisesti puraisuvauriot.

Nielaisu/jähmetys (Po)

Kärhikynsi voi nielaista vihollisensa, jonka kanssa se on painissa vuoronsa alussa, jos se voittaa painitestin. Kasvin sisuksiin joutuneen vihollisen on onnistuttava Sitkeys-laistossa (VA 20) tai kärhikynnen ruoansulatus­nesteet jähmettävät sen 3n6 kierrokseksi ja se kärsii 2n6 pistettä happovaurioita kierrosta kohden. Sen täytyy suorittaa uusi laisto joka kierroksella, jonka se viettää kasvin sisuksissa. Laiston vaikeusaste on Ruumiinkunto-pohjainen. Nielaistu olento, joka ei jähmety, voi kiivetä kasvin sisuksista pois onnistuneella painitestillä. Tällöin se pääsee takaisin kasvin kitaan, missä sen on onnistuttava uudessa painitestissä päästäkseen vapaaksi. Nielaistu olento voi myös leikata tiensä ulos tuottamalla kärhikynnen sisuksille (PL 14) 25 pistettä vaurioita kevyellä viilto- tai pistoaseella. Kun olento pääsee pois, kasvi sulkee aukon uudennuskykynsä avulla, joten muiden nielaistujen vihollisten on leikattava oma pakotiensä. Valtavan kärhikynnen sisuksiin mahtuu 2 Isoa, 8 Keskikokoista, 32 Pientä, 128 Hyvin pientä tai 512 Taskukokoista tai sitä pienempää olentoa.

Uudennus (Po)

Tämä kyky ei tehoa ruhjonta- ja happovaurioihin. Kärhikynsi, joka menettää palan ruumiistaan, voi kasvattaa sen takaisin 1n6 minuutissa. Jos irronnut ruumiinosa painetaan irtoamiskohtaa vasten, se kiinnittyy välittömästi takaisin.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.