Surmanköynnös

Koko/tyyppi

Iso kasvi

Kestonoppia

4n8+12 (30 kp)

Aloite

+0

Nopeus

5 j (1 ruutu)

Panssariluokka

15 (–1 koko, +6 kehopanssari), kosketus 9, valmistautumaton 15

Perushyökkäys/paini

+3/+12

Hyökkäys

Isku +7 lähitaistelu (1n6+7)

Täyshyökkäys

Isku +7 lähitaistelu (1n6+7)

Tila/ulottuma

10 j/10 j (köynnöksellä 20 j)

Erikoishyökkäykset

Puserrus 1n6+7, takerrutus, harjaantunut tarttuminen

Erikoisominaisuudet   

Sokkonäkö 30 j, maastoutuminen, immuunius sähkölle, kasvin tyyppipiirteet, kylmyydenkestävyys 10 ja tulenkestävyys 10

Laistot

Sitk +7, Ref +1, Tahto +2

Kyvyt

Vma 20, Ket 10, Ruk 16, Äly Ø, Vii 13, Kar 9

Esiintymisympäristö

Lauhkeat metsät

Järjestäytyminen

Erakko tai tiheikkö (2–4)

Haasteluokitus

3

Aarteet

1/10 kolikoista; kalleudet 50 %; esineet 50 %

Hengenlaatu

Aina neutraali

Kehittyminen

5–16 KN (Valtava); 17–32 KN (Suunnaton); 33+ KN (Giganttinen)   

Tasolisä

Surmanköynnös on liikkumaan pystyvä kasvi, joka lannoittaa kasvualustansa karmealla tavalla – se sieppaa eläimiä, pusertaa ne hengiltä ja heittää ruumiit juurilleen.

Täysikasvuisen yksilön pääköynnös on noin 20 jalkaa pitkä. Siitä versoo pienempiä, noin 5 jalan pituisia köynnöksiä noin 6 tuuman välein. Näistä pienistä köynnöksistä kasvaa lehtiä ja loppukesästä pieniä hedelmäterttuja, jotka muistuttavat villiviinirypäleitä. Hedelmät ovat sitkeitä ja maultaan karvaantäyteläisiä. Niistä valmistettu viini on erittäin juovuttavaa.

Surmanköynnös voi liikkua hitaasti paikasta toiseen mutta pysyttelee yleensä aloillaan, ellei sen tarvitse lähteä etsimään saalista.

Köynnöksestä on olemassa maanalainen muunnelma, joka viihtyy kuumien lähteiden, tulivuorten purkautumisaukkojen ja muiden lämmönlähteiden tuntumassa. Sillä on hyvin ohut ja sitkeä varsi ja harmaat lehdet, joiden hopeiset, ruskeat ja valkoiset suonet saavat sen muistuttamaan seinässä olevaa malmiesiintymää. Maanalainen köynnös tuottaa yleensä niin paljon saalisjätteitä, että sen ympärille kasvaa kukoistava sieniyhdyskunta, jonka lomaan se voi piiloutua.


Taistelu

Surmanköynnös käyttää yksinkertaista taktiikkaa: se pysyy aloillaan, kunnes saalis tulee sen ulottumalle, ja käy sitten kimppuun. Se käyttää takerrutus-kykyään sekä saaliin sieppaamiseen että vastahyökkäysten pysäyttämiseen.

Puserrus (Po)

Surmanköynnös voi tuottaa 1n6+7 pistettä vaurioita aina, kun se voittaa käynnistämänsä painitestin.

Takerrutus (Yl)

Surmanköynnös voi elävöittää ilmaistoimintona kasveja, jotka ovat siitä 30 jalan säteellä (Ref VA 13 rajoittaa).

Vaikutus on voimassa, kunnes köynnös lakkauttaa sen (tämäkin on ilmaistoiminto) tai kuolee. Laiston vaikeusaste on Viisaus-pohjainen. Muilta osin tämä kyky toimii kuten takerrutus-loitsu (langettajataso 4).

Harjaantunut tarttuminen (Po)

Jotta surmanköynnös voisi käyttää tätä kykyä, sen on onnistuttava iskuhyökkäyksessään. Tämän jälkeen se voi aloittaa painin ilmaistoimintona altistumatta vapaahyökkäykselle. Jos se voittaa painitestin, se saa painiotteen ja voi saman tien pusertaa.

Sokkonäkö (Po)

Surmanköynnöksellä ei ole näköelimiä, mutta se havaitsee ja paikantaa kaikki vihollisensa 30 jalan säteellä äänten, hajujen ja värähtelyn perusteella.

Maastoutuminen (Po)

Koska surmanköynnös näyttää levossa tavalliselta kasvilta, sen huomaaminen ennen hyökkäystä vaatii Havainnointi-testin (VA 20).

Olennot, joilla on tasoja Eränkäynnissä tai Tietämyksessä (luonto), voivat käyttää köynnöksen huomaamiseen näitä taitoja Havainnoinnin sijasta. Kääpiöt voivat käyttää kivivaistoa köynnöksen maanalaisen muunnelman huomaamiseen.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.